ΓΔ: 2370.04 0.96% Τζίρος: 347.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:37
Θερμόμετρο υψηλής θερμοκρασίας
Φώτο: Shutterstock

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Σάββατο 21 Ιουνίου

Υψηλές θερμοκρασίες πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου αναμένεται σε Αττική και στην Θεσσαλονίκη, αύριο, Σάββατο 21 Ιουνίου.

Λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες, με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα βόρεια τμήματα του νομού περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 32 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, που γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα πνέουν ασθενείς από μεταβλητές διευθύνσεις.

Στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, από τις προμεσημβρινές ώρες στη Στερεά και την Πελοπόννησο και το απόγευμα στην Ήπειρο βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική) μέχρι το μεσημέρι, στις Σποράδες μέχρι νωρίς το απόγευμα, στην Στερεά και την Πελοπόννησο μέχρι νωρίς το βράδυ και στην Ήπειρο το απόγευμα.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου στα ορεινά πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Η ορατότητα στα δυτικά νωρίς το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 3 με 5 βαθμούς ως προς τις μέγιστες τιμές της και δεν θα ξεπεράσει τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρετανική σημαία Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ρεκόρ ζέστης Μαΐου και τέσσερις έφηβοι πνίγηκαν

Το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε νέο ρεκόρ ζέστης για Μάιο με 35°C στο Λονδίνο. Τέσσερις έφηβοι πνίγηκαν προσπαθώντας να δροσιστούν σε διαφορετικές περιοχές, καθώς η ασυνήθιστη ζέστη πλήττει τη χώρα.
Θερμόμετρο καύσωνα
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Μέχρι 39°C ο υδράργυρος τις επόμενες μέρες, λένε οι μετεωρολόγοι

Ασυνήθιστος πρώιμος καύσωνας πλήττει τη Γαλλία με θερμοκρασίες έως 39°C τις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για ιστορικό φαινόμενο, καθώς η ζέστη οφείλεται σε θερμικό θόλο που μεταφέρει ζεστό αέρα από τη Βόρεια Αφρική.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Πρώιμο κύμα ζέστης εντείνεται, πορτοκαλί συναγερμός σε 8 περιοχές

Πρωτοφανές κύμα ζέστης εντείνεται στη Γαλλία, επηρεάζοντας κυρίως τη δύση και το Παρίσι με ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες. Οκτώ διαμερίσματα τέθηκαν σε πορτοκαλί συναγερμό για αύριο λόγω καύσωνα που θα διαρκέσει έως το Σαββατοκύριακο.
Μπιγκ Μπεν Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιστορικό ρεκόρ ζέστης Μαΐου στη Βρετανία με 33,5 βαθμούς Κελσίου στο Λονδίνο

Με 33,5°C κοντά στο Λονδίνο, το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε τη μεγαλύτερη θερμοκρασία Μαΐου που έχει καταγραφεί, ξεπερνώντας το ρεκόρ του 1922 και 1944. Η μέτρηση έγινε στο Χίθροου, ενώ ενδέχεται να ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία.