ΓΔ: 1962.04 0.78% Τζίρος: 295.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Θερμόμετρο υψηλής θερμοκρασίας
Φωτο: Pixabay

Η πρόγνωση του καιρού αύριο, Πέμπτη 10 Ιουλίου 2025

Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται σε Αττική και σε Θεσσαλονίκη αύριο, την Πέμπτη 10 Ιουλίου.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι 4 με 6 και τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ, με εξασθένιση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων μέχρι το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 6 έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και μόνο στα νοτιοανατολικά θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 31 με 33 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 34 με 35 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 28 με 31 και τοπικά στη νότια Κρήτη τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών στη δυτική Ευρώπη τον Ιούνιο με δύο κύματα καύσωνα

Ο φετινός Ιούνιος ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί στη δυτική Ευρώπη, με δύο κύματα καύσωνα να πλήττουν την περιοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Copernicus.