ΓΔ: 2353.94 -0.68% Τζίρος: 254.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:34:36
Ομπρέλα στη βροχή
Εικόνα ομπρέλας κάτω από έντονη βροχή, κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας στην Ελλάδα.

Νεότερη ενημέρωση για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Έκτακτο δελτίο: WOGR91 LGAT 012000 από την ΕΜΥ/ΕΜΚ.

Σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων προχώρησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), αναθεωρώντας την προειδοποίηση από κόκκινο σε πορτοκαλί, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Η ανακοίνωση της ΕΜΥ αναφέρει ότι το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων με α. α. 3/2026, που είχε εκδοθεί στις 31 Ιανουαρίου 2026, επικαιροποιείται καθώς παρατηρείται υποχώρηση της έντασης των φαινομένων.

Συγκεκριμένα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται:

- Στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 2 Φεβρουαρίου 2026.

- Στην Κρήτη, κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα, έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

- Στη νότια Εύβοια και τις βόρειες Κυκλάδες, πρόσκαιρα μέχρι τις πρώτες ώρες της Δευτέρας.

- Στην Αττική έως αργά τη νύχτα της Κυριακής.

Παράλληλα, κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά και σε περιοχές της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο, έως το μεσημέρι της Δευτέρας.

Για την εξέλιξη του καιρού, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.oldportal.emy.gr), καθώς και μέσω των επίσημων προειδοποιήσεων του Meteoalarm για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρετανική σημαία Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ρεκόρ ζέστης Μαΐου και τέσσερις έφηβοι πνίγηκαν

Το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε νέο ρεκόρ ζέστης για Μάιο με 35°C στο Λονδίνο. Τέσσερις έφηβοι πνίγηκαν προσπαθώντας να δροσιστούν σε διαφορετικές περιοχές, καθώς η ασυνήθιστη ζέστη πλήττει τη χώρα.
Θερμόμετρο καύσωνα
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Μέχρι 39°C ο υδράργυρος τις επόμενες μέρες, λένε οι μετεωρολόγοι

Ασυνήθιστος πρώιμος καύσωνας πλήττει τη Γαλλία με θερμοκρασίες έως 39°C τις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για ιστορικό φαινόμενο, καθώς η ζέστη οφείλεται σε θερμικό θόλο που μεταφέρει ζεστό αέρα από τη Βόρεια Αφρική.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Πρώιμο κύμα ζέστης εντείνεται, πορτοκαλί συναγερμός σε 8 περιοχές

Πρωτοφανές κύμα ζέστης εντείνεται στη Γαλλία, επηρεάζοντας κυρίως τη δύση και το Παρίσι με ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες. Οκτώ διαμερίσματα τέθηκαν σε πορτοκαλί συναγερμό για αύριο λόγω καύσωνα που θα διαρκέσει έως το Σαββατοκύριακο.
Μπιγκ Μπεν Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιστορικό ρεκόρ ζέστης Μαΐου στη Βρετανία με 33,5 βαθμούς Κελσίου στο Λονδίνο

Με 33,5°C κοντά στο Λονδίνο, το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε τη μεγαλύτερη θερμοκρασία Μαΐου που έχει καταγραφεί, ξεπερνώντας το ρεκόρ του 1922 και 1944. Η μέτρηση έγινε στο Χίθροου, ενώ ενδέχεται να ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία.