ΓΔ: 2502.35 0.59% Τζίρος: 89.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:27:37
Θάλασσα με σύννεφα
Ουρανός με σύννεφα και θάλασσα κάτω από έντονο φως ημέρας.

Καιρός: Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές και καταιγίδες

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Εύβοια, ανατολική Στερεά και Κρήτη.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες αναμένονται σήμερα, Δευτέρα 25 Μαΐου 2026, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που κατά διαστήματα θα αυξηθούν, με πιθανότητα για τοπικές βροχές έως το απόγευμα. Στα ορεινά ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα δυτικά και 4 με 6 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 27 βαθμούς Κελσίου, με ελαφρώς χαμηλότερες τιμές στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο.

Καιρικές συνθήκες ανά περιοχή

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 27 βαθμούς.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι με παρόμοια ένταση.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις με πιθανότητα βροχών έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 26 βαθμούς.

Προοπτική επόμενων ημερών

Την Τρίτη 26 Μαΐου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, φτάνοντας έως και τους 30 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές.

Την Τετάρτη 27 Μαΐου αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα στραφούν βαθμιαία σε δυτικούς έως 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία.

Για την Πέμπτη 28 Μαΐου προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, ενώ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο.

Την Παρασκευή 29 Μαΐου αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα κεντρικά και βόρεια, με πιθανές τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει ελαφρώς, κυρίως στα βόρεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία της Ιταλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Έρχεται νέο κύμα καύσωνα στη χώρα

Ένα νέο, ισχυρό κύμα καύσωνα πλήττει την Ιταλία, με θερμοκρασίες έως 39°C στη βορειοανατολική χώρα και πάνω από 40°C σε κεντρική Ιταλία και Σαρδηνία. Η ζέστη ενδέχεται να φτάσει τους 42°C, ενώ ξέσπασαν πυρκαγιές στη Σαρδηνία.
χωματόδρομος τοπίο φύση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Αίθριος με θερμοκρασίες έως 35 βαθμούς αλλά και πρόσκαιρες μπόρες

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με θερμοκρασία έως 35 βαθμούς Κελσίου, τοπικές παροδικές βροχές στα ορεινά ηπειρωτικά το απόγευμα και βοριάδες που στο ανατολικό Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.
Ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Αίθριος με άνοδο θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με τη θερμοκρασία να φτάνει τοπικά τους 35 βαθμούς Κελσίου. Βοριάδες έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα ορεινά τις απογευματινές ώρες.
Φωτιά στην Αττική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετεωρολόγοι: Οι πυρκαγιές παράγουν το δικό τους μικροκλίμα

Η φωτιά στην Οινόη Αττικής εμφάνισε «παροδική πυροεπαγωγική συμπεριφορά», δηλαδή δημιούργησε το δικό της μικροκλίμα, σύμφωνα με το ΜΕΤΕΟ/ΕΑΑ. Οι συνθήκες σήμερα είναι σχετικά ευνοϊκές για τέτοια φαινόμενα.