ΓΔ: 875.43 0.27% Τζίρος: 49.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στα δημοτικά ιατρεία της Αθήνας

Από μεθαύριο Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 5 του μηνός, τα δημοτικά Ιατρεία της Αθήνας θα πραγματοποιούν δωρεάν προληπτικό έλεγχο σε όσους πολίτες το επιθυμούν για τεστ Παπ, προστάτη και έλεγχο σπίλων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, η οποία έχει καθιερωθεί στις 4 Φεβρουαρίου, ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, υλοποιούν ένα πλέγμα δράσεων για την προστασία, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, από μεθαύριο Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 5 του μηνός, τα δημοτικά Ιατρεία της Αθήνας θα πραγματοποιούν δωρεάν προληπτικό έλεγχο σε όσους πολίτες το επιθυμούν για τεστ Παπ, προστάτη και έλεγχο σπίλων. Σε όλα τα δημοτικά ιατρεία θα τηρηθούν αυστηρά οι προβλεπόμενοι υγειονομικοί κανόνες (θερμομέτρηση κατά την είσοδο, χρήση μάσκας-γαντιών και τήρηση αποστάσεων ασφαλείας), ενώ οι ενδιαφερόμενοι για να υποβληθούν σε οποιαδήποτε προληπτική εξέταση θα πρέπει πρώτα να έχουν κλείσει τηλεφωνικά ραντεβού, έτσι ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού.

Επίσης, την Πέμπτη 4 του μηνός στις 5μ.μ., θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ενημερωτική ομιλία (webinar) με τη συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων ιατρών, οι οποίοι θα αναλύσουν θέματα σχετικά με τις νεοπλασίες και την αντιμετώπισή τους, όπως επίσης και ψυχολόγου, καθώς το ψυχολογικό αποτύπωμα της νόσου στον ασθενή και στο περιβάλλον του χρειάζεται ιδιαίτερους χειρισμούς.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

koronoios, test, eody
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Πότε ξεκινάει η διανομή των self test, Για ποιους θα είναι υποχρεωτικό

Ξεκινάει ο εφοδιασμός των φαρμακείων σε όλη την χώρα με τα self test. Προτεραιότητα έχουν οι μαθητές Λυκείου και οι εκπαιδευτικοί που θα πρέπει να κάνουν κάθε εβδομάδα. Ποιοι ακόμα υποχρεούνται σε self test κάθε εβδομάδα.