ΓΔ: 875.43 0.27% Τζίρος: 49.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο shutterstock

Διαδικτυακή εκδήλωση για τα «πράσινα καύσιμα» 11 και 12/2 από το ΙΕΝΕ

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε livestreaming και η παρακολούθηση θα είναι δωρεάν, ενώ σε αυτήν θα συμμετάσχουν στελέχη της κυβέρνησης αλλά και ομίλων στους κλάδους ενέργειας, βιομηχανίας και μεταφορών.

Τα πράσινα υγρά καύσιμα και η σημασία τους για την ενεργειακή μετάβαση,  ιδιαίτερα στους κλάδους της βιομηχανίας και των μεταφορών και οι προκλήσεις που προκύπτουν σε αυτό το νέο, δυναμικό περιβάλλον θα βρεθούν στο επίκεντρο του διαδικτυακού διήμερου συνεδρίου με τίτλο “Green Liquid Fuels of the Future”, το οποίο διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 2021.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν κορυφαίοι εκπρόσωποι από τον κλάδο της Ενέργειας, της Βιομηχανίας και των Μεταφορών, καθώς και της πολιτικής ηγεσίας. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωνσταντίνος Σκρέκας. Ακόμη, χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Στασινός, ενώ στους ομιλητές συγκαταλέγονται ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Δρ. Γιώργος Κρεμλής.

Τη συμμετοχή τους στο Συνέδριο έχουν ήδη επιβεβαιώσει διεθνώς αναγνωρισμένες εταιρείες ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των ExxonMobil, BP, Repsol, OMV, NESTE, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, ELINOIL, Aegean Airlines αλλά και του Fuels Europe, του κορυφαίου οργανισμού του κλάδου.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε livestreaming και η παρακολούθηση θα είναι δωρεάν. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε προεγγραφή εδώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Επιδοτούμενες δράσεις κατάρτισης και πιστοποίησης σε θερμικά ηλιακά συστήματα

Τα προγράμματα θα λάβουν χώρα και στις 13 περιφέρειες της χώρας, θα έχουν διάρκεια 75 ωρών, θα επιδοτούνται με πέντε ευρώ ανά ώρα και θα οδηγούν σε δωρεάν διαδικασίες πιστοποίησης προσόντων κατά ISΟ/IEC 17024.
Energeia, Xrimatistirio
ΔΙΕΘΝΗ

Χρηματιστήρια Ενέργειας: Οι πιο αξιόπιστοι φορείς λένε διευθύνοντες σύμβουλοι

Στα Χρηματιστήρια Ενέργειας «καθένας μπορεί να έχει μια διαφανή άποψη για την προσφορά της ζήτησης ενέργειας και είναι οι χώροι για την πιο κατάλληλη διαμόρφωση τιμών ενέργειας», επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΕ ΑΕ.
Mylonas, Ethniki Trapeza, ETE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Π. Μυλωνάς: 50 δισ. οι επενδύσεις για την ενεργειακή προσαρμογή της Ελλάδας

Οι τομείς στους οποίους θα κατευθυνθούν αυτά τα κεφάλαια, είναι τα πεδία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, διανομής, απόδοσης και αποθήκευσης της ηλεκτρικής ενέργειας, επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προαναγγελία σχεδίου νόμου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

«Θα παρουσιάσουμε ένα σχέδιο νόμου τις επόμενες εβδομάδες με περαιτέρω απλουστεύσεις στη διαδικασία αδειοδοτήσεων» δήλωσε η γ.γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.