ΓΔ: 904.09 0.09% Τζίρος: 65.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο shutterstock

Διαδικτυακή εκδήλωση για τα «πράσινα καύσιμα» 11 και 12/2 από το ΙΕΝΕ

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε livestreaming και η παρακολούθηση θα είναι δωρεάν, ενώ σε αυτήν θα συμμετάσχουν στελέχη της κυβέρνησης αλλά και ομίλων στους κλάδους ενέργειας, βιομηχανίας και μεταφορών.

Τα πράσινα υγρά καύσιμα και η σημασία τους για την ενεργειακή μετάβαση,  ιδιαίτερα στους κλάδους της βιομηχανίας και των μεταφορών και οι προκλήσεις που προκύπτουν σε αυτό το νέο, δυναμικό περιβάλλον θα βρεθούν στο επίκεντρο του διαδικτυακού διήμερου συνεδρίου με τίτλο “Green Liquid Fuels of the Future”, το οποίο διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 2021.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν κορυφαίοι εκπρόσωποι από τον κλάδο της Ενέργειας, της Βιομηχανίας και των Μεταφορών, καθώς και της πολιτικής ηγεσίας. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωνσταντίνος Σκρέκας. Ακόμη, χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Στασινός, ενώ στους ομιλητές συγκαταλέγονται ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Δρ. Γιώργος Κρεμλής.

Τη συμμετοχή τους στο Συνέδριο έχουν ήδη επιβεβαιώσει διεθνώς αναγνωρισμένες εταιρείες ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των ExxonMobil, BP, Repsol, OMV, NESTE, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, ELINOIL, Aegean Airlines αλλά και του Fuels Europe, του κορυφαίου οργανισμού του κλάδου.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε livestreaming και η παρακολούθηση θα είναι δωρεάν. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε προεγγραφή εδώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Επιδοτούμενες δράσεις κατάρτισης και πιστοποίησης σε θερμικά ηλιακά συστήματα

Τα προγράμματα θα λάβουν χώρα και στις 13 περιφέρειες της χώρας, θα έχουν διάρκεια 75 ωρών, θα επιδοτούνται με πέντε ευρώ ανά ώρα και θα οδηγούν σε δωρεάν διαδικασίες πιστοποίησης προσόντων κατά ISΟ/IEC 17024.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απαγόρευση της πώλησης καυσίμων κάτω του κόστους ζητούν οι πρατηριούχοι

Στην επιστολή τους προς τον υπουργό Ανάπτυξης, οι πρατηριούχοι τονίζουν πως η άρση της απαγόρευσης πώλησης σε τιμές κάτω του κόστους καλλιέργησε  γόνιμο έδαφος ανεξέλεγκτης παραβατικότητας, λαθρεμπορίας, νοθείας και κλοπής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Μητσοτάκης: Ένταξη στο δίκτυο επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν ΑΠΕ

Στα 850 εκατ. ευρώ φτάνει το ύψος των επενδυτικών σχεδίων που πρόκειται να αναπτυχθούν στην περιφέρεια Πελοποννήσου σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι η πράσινη μετάβαση των επιχειρήσεων βρίσκεται στο επίκεντρο.
ESG

Καθαρή ενεργειακή μετάβαση με στόχο την εξέλιξη της Κω σε «πράσινο νησί»

Ο δήμος Κω εντάχθηκε στο πρόγραμμα της Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «CLEAN ENERGY FOR EU ISLANDS», το οποίο αφορά στο σχεδιασμό του νησιού για την επίτευξη του στόχου καθαρής ενεργειακής μετάβασης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Χρηματοδοτήσεις 2,5 δισ. την τελευταία δεκαετία σε ΑΠΕ

Όπως αναφέρει ο Θοδωρής Τζούρος, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Corporate & Investment Banking της Τρ. Πειραιώς, η χρηματοδότηση σε ΑΠΕ αντιστοιχεί στο 8% περίπου του χαρτοφυλακίου εξυπηρετούμενων δανείων των ελληνικών τραπεζών.