ΓΔ: 795.24 2.06% Τζίρος: 72.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ethniki
Φώτο: Εθνική Τράπεζα

«Εγγύηση για το Μέλλον»: Νέα προγράμματα στήριξης επιχειρήσεων από την Εθνική

Χρηματοδοτικές λύσεις για κάθε επιχειρηματική ανάγκη προσφέρουν τα προγράμματα χρηματοδοτήσεων με την εγγύηση του νέου Ταμείου Εγγυοδοσίας Pan-European Guarantee Fund, που δημιουργήθηκε για την επιτάχυνση της οικονομικής ανάκαμψης.

Στην Εθνική Τράπεζα η στήριξη των επιχειρήσεων είναι εθνική υπόθεση. Γι’ αυτό συνεχίζει να στηρίζει τις επιχειρήσεις με το «Εγγύηση για το Μέλλον», ένα σύνολο προγραμμάτων συνολικού προϋπολογισμού 2,1 δισ. ευρώ, σχεδιασμένων για να παρέχουν χρηματοδοτήσεις με την εγγύηση ευρωπαϊκών αναπτυξιακών φορέων.

Στόχος της Τράπεζας είναι η επιτάχυνση του οικονομικού μετασχηματισμού και η ενδυνάμωση της αναπτυξιακής προοπτικής των επιχειρήσεων, μέσα από τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων, που βάζουν τα θεμέλια της υγιούς ανάπτυξης και δημιουργούν θέσεις απασχόλησης.

Τα προγράμματα χρηματοδοτήσεων με την εγγύηση του Πανευρωπαϊκού Προγράμματος Εγγυοδοσίας Pan-European Guarantee Fund (EGF) έχουν σχεδιαστεί για πολύ μικρές, μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες διαθέτουν βιώσιμο οικονομικό πλάνο και προοπτικές να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους μακροπρόθεσμα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εθνική Τράπεζα παρέχει χρηματοδοτήσεις για επενδύσεις σε ενσώματα και άυλα πάγια καθώς και για κεφάλαιο κίνησης μακροπρόθεσμου χαρακτήρα ή ανακυκλούμενο, για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, με ευνοϊκούς όρους, μέσω χρηματοδοτήσεων με τη μορφή δανείων, ορίων κεφαλαίου κίνησης ή ομολογιακών δανείων.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των εγγυοδοτικών προγραμμάτων

Ανάλογα με τον κύκλο εργασιών ή τον αριθμό των εργαζομένων της επιχείρησης, τα χρηματοδοτικά προγράμματα περιλαμβάνουν:

  • Ποσοστό Εγγύησης από 50% έως 75% επί του ποσού δανείου, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης, στο πλαίσιο του Ταμείου Εγγυοδοσίας Pan-European Guarantee Fund (EGF).
  • Χρηματοδότηση ποσού μέχρι €20 εκατ. για μεγάλες επιχειρήσεις και μέχρι €5 εκατ. για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  • Προνομιακό επιτόκιο, λόγω της εγγύησης που παρέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για τις μεγάλες επιχειρήσεις και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ) για τις μικρομεσαίες.
  • Διάρκεια έως 10 χρόνια, με δυνατότητα περιόδου χάριτος και ευελιξία στο σχεδιασμό αποπληρωμής.

Η διάθεση των νέων εγγυοδοτικών προγραμμάτων ξεκίνησε και θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου 2022 (ημερομηνία υπογραφής της δανειακής σύμβασης) ή μέχρι εξάντλησης των διαθέσιμων κεφαλαίων.

Πώς μπορείτε να επωφεληθείτε

Απευθυνθείτε τώρα στην Εθνική Τράπεζα και τον υπεύθυνο Relationship Manager, για να σας προτείνει λύσεις, προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες της επιχείρησής σας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων για Μεσαίες και Μεγάλες Επιχειρήσεις, μπορείτε να δείτε εδώ.

Για το αντίστοιχο πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων που αφορά Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ.

Κλείστε τώρα το ραντεβού σας στην Εθνική Τράπεζα και βρείτε τις λύσεις που προσφέρονται για τη δική σας επιχείρηση!

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

stegi-oikogeneia
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει τους Έλληνες που θέλουν να αποκτήσουν σπίτι

Ποσοστό χρηματοδότησης έως και 80% της εμπορικής αξίας του ακινήτου και δυνατότητα επιλογής σταθερού επιτοκίου από 2,8% και ευελιξίες πληρωμής προσφέρει η Εθνική Τράπεζα στους Έλληνες που θέλουν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι.
epixeiriseis-viomixania
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέες δυνατότητες στήριξης για τις επιχειρήσεις με το ΕΘΝΙΚΗ 2.0

Η Εθνική Τράπεζα δηλώνει έτοιμη να παρέχει στήριξη και συμβουλευτική καθοδήγηση σε κάθε μικρή, μεσαία ή μεγάλη επιχείρηση που επιδιώκει να επωφεληθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης μέσω του ολοκληρωμένου πλαισίου υπηρεσιών ΕΘΝΙΚΗ 2.0.
Skylakakis, ypourgeio Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης: Στα 1,9 δισ. οι προεγκρίσεις δανείων μέσω Ταμείου Ανάκαμψης

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, υπάρχουν ακόμα περίπου 700 επενδύσεις που βρίσκονται σε επεξεργασία με το 75% των σχεδίων να είναι «πράσινα» ή ψηφιακά. Επιπλέον πόροι θα εισρεύσουν μέσω του REPowerEU.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική: Αίτηση για ένταξη του Frontier II στο πρόγραμμα «Ηρακλής ΙΙ»

Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών η αίτηση αφορά την τιτλοποίηση δανείων της ETE με την ονομασία Frontier II, συνολικής λογιστικής αξίας 1 δισ. ευρώ. Η ΕΤΕ είναι το τέταρτο πιστωτικό ίδρυμα που καταθέτει αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα «Ηρακλής ΙΙ».
Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος Alpha Bank
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Ψάλτης: Ο ρόλος των τραπεζών προς τη βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank τόνισε ότι το ESG αλλάζει πλήρως την αντίληψη για την επιχειρηματική δραστηριότητα, σημειώνοντας πως τα σύγχρονα κριτήρια αξιολόγησης μίας επιχείρησης για την τραπεζική της χρηματοδότηση δεν είναι μόνον οικονομικά.