Φώτο: Shutterstock

Ανοδική αντίδραση στην Κίνα μετά τη μεγάλη πτώση

Το Χρηματιστήριο της Σανγκάης καταγράφει άνοδο 1,3%, ενώ ενισχύεται και για το γουάν. Ανοδικά κινούνται τα προθεσμιακά συμβόλαια των αμερικανικών δεικτών.

Ανοδικά κινούνται οι χρηματιστηριακές αγορές της Κίνας μετά τη χθεσινή καταστροφική συνεδρίαση, κατά την οποία χάθηκαν περίπου 400 δισ. δολάρια εξαιτίας των επιπτώσεων της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Στο χρηματιστήριο της Σανγκάης, ο Shanghai Composite (SSEC) καταγράφει άνοδο +1,34%, στις 2.783 μονάδες, ενώ ο δείκτης των blue chip CSI300 ανεβαίνει κατά 2,64% στις 3.785 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ (HSI), ο οποίος έχει σημειώσει απώλειες 9% σε λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες, καθώς ο κοροναϊός εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Κίνα και τον κόσμο από την επαρχία Hubei, καταγράφει άνοδο 1,21% στις 26.675 μονάδες.

Άνοδο παρουσιάζουν τα προθεσμιακά συμβόλαια των αμερικανικών δεικτών Nasdaq (+1,17%) και S&P 500 (1,05%), μετά και το χθεσινό ανοδικό κλείσιμο στη Νέα Υόρκη.

Το γουάν κάλυψε κάποιο από το χαμένο έδαφος, πετυχαίνοντας άνοδο περίπου 0,2% στα 7 γουάν ανά δολάριο.

Το χρηματιστήριο της Κίνας υπέστη τη Δευτέρα τη μεγαλύτερη πτώση τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με το γουάν να γκρεμίζεται και τις μετοχές να ξεπουλιούνται, μετά από αρκετές μέρες κατά τις οποίες δεν υπήρχαν συνεδριάσεις λόγω των εορτασμών για το νέο κινεζικό έτος.

Αν και ακόμα δεν έχει καταστεί σαφής ο λόγος για τη μερική ανάκαμψη την Τρίτη, φαίνεται ότι οι επενδυτές επιστρέφουν για να αναζητήσουν ευκαιρίες μετά τη μεγάλη πτώση.

Εξάλλου, τέσσερις πηγές ανέφεραν τη Δευτέρα στο Reuters ότι υπήρξαν προτροπές των αρχών στους διαχειριστές κεφαλαίων να μην πωλούν μετοχές εκτός εάν αντιμετωπίζουν εκροές κεφαλαίων.

Πάντως, τα εμπορεύματα που διαπραγματεύονται στη Σαγκάη παρέμειναν υπό πίεση την Τρίτη, με τις τιμές του καουτσούκ και του σιδηρομεταλλεύματος να υποχωρούν κατά 6% και 5% αντιστοίχως.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Παρεμβαίνει το Πεκίνο για να φρενάρει το ράλι στο Χρηματιστήριο

Με την αξία των μετοχών να έχει εκτοξευτεί κατά 1 τρισ. δολάρια το τελευταίο διάστημα, η κινεζική κυβέρνηση προχωρά σε πωλήσεις μέσω κρατικών χαρτοφυλακίων για να αποφευχθεί επανάληψη των γεγονότων του 2015.