ΓΔ: 2623.91 -0.18% Τζίρος: 315.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Shutterstock

Κέρδη στις ευρωαγορές στον απόηχο του νέου ιστορικού υψηλού για S&P 500

Έτοιμος να κλείσει την τέταρτη διαδοχική εβδομάδα κερδών ο Stoxx 600, με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ.

Ενισχύεται όλο και περισσότερο η διάθεση ανάληψης ρίσκου στις διεθνείς αγορές, μετά τη νέα ισχυρή άνοδο της Wall Street, με νέο ιστορικό υψηλό άνω των 5.000 μονάδων για τον S&P 500, με τη σκυτάλη να αναλαμβάνουν πρώτα τα χρηματιστήρια της Ασίας, με νέο ιστορικό υψηλό και για τον Nikkei και πλέον τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. 

Οι επενδυτές περιμένουν σήμερα τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ, ένα ακόμη δεδομένο που εξετάζει η Fed, αλλά η αισιοδοξία για μειώσεις επιτοκίων παραμένει, ενώ τα εταιρικά μεγέθη για το 2023 ήταν ιδιαίτερα θετικά για τις περισσότερες εισηγμένες, σε μία ένδειξη ότι ενεργειακή κρίση και υψηλός πληθωρισμός τελικά είναι διαχειρίσιμα. 

Κέρδη 0,50% για τον Stoxx 600, με τον DAX να ενισχύεται 0,56%, τον FTSE 100 να έχει άνοδο 0,73%, μετά και την πολύ καλή πορεία των λιανικών πωλήσεων Ιανουαρίου στη Βρετανία, ενώ 0,53% υψηλότερα κινείται ο CAC 40. Σε διαφορετική κατεύθυνση οι αγορές της περιφέρειας, με τον FTSE MIB στο +0,66%, ενώ αντίθετα οριακές απώλειες 0,03% έχει ο ΙΒΕΧ 35.

Σταθεροποίηση μετά τα ρεκόρ για τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones στο -0,07% τον S&P 500 να έχει άνοδο 0,13%, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα για τον Nasdaq που ενισχύεται 0,53%. 

Σε πτωτική πορεία η αγορά πετρελαίου, με το brent να υποχωρεί 0,51% στα 82,44 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό έχει απώλειες 0,40% στα 77,72 δολάρια. Θετική η εικόνα για το φυσικό αέριο με το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου να έχει άνοδο 0,7% στα 25,16 ευρώ. 

Ήπια ανοδική κίνηση για την αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να έχει άνοδο 0,09% στα 2.016,65 δολάρια, ενώ ο άργυρος εμφανίζει καλύτερη εικόνα με κέρδη 0,40% στα 23 δολάρια. 

Νέο υψηλό κατέκτησε ο ιαπωνικός Nikkei με κέρδη 0,92%, ενώ σε διαδικασία ράλι βρέθηκε ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ με την άνοδό του να διαμορφώνεται στο 2,48%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Euronext πρόσοψη
ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν νέα ιστορικά υψηλά, με τον δείκτη STOXX 600 να ενισχύεται 0,9% στις 655,2 μονάδες, λόγω έντονου ενδιαφέροντος για τον τεχνολογικό κλάδο, που σημείωσε άνοδο 2,2%. Δυναμική πορεία για τέταρτο μήνα.
Γραφική χρηματιστηρίου πτώσης
ΑΓΟΡΕΣ

Διατηρούνται οι πιέσεις στον ΓΔ, απομακρύνεται από τις 2.500 μονάδες

Διευρύνει την πτώση στις 2.471,56 μονάδες ο Γενικός Δείκτης υποχωρώντας κατά 1,41%, εξαιτίας των πιέσεων που εντείνονται από τις διεθνείς αγορές. Διατηρούνται οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Απώλειες για τον Γενικό Δείκτη μετά το 3ήμερο ράλι εν αναμονή της ΕΚΤ

Στις 2.472,63 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 1,36% ο Γενικός Δείκτης. Ισχυρές πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές και φόντο τη γεωπολιτική αβεβαιότητα, καθώς οι επενδυτές κατοχυρώνουν τα πρόσφατα κέρδη.