ΓΔ: 1390.69 -0.71% Τζίρος: 147.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Τρ. Πειραιώς

Reuters: Πιθανή πώληση του 27% της Τρ. Πειραιώς από το ελληνικό Δημόσιο

Το πρακτορείο αναφέρει, επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές, ότι η όλη διαδικασία θα ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, ενώ καταγράφεται πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους επενδυτές.

Το σύνολο των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς που έχει στην κατοχή του το ΤΧΣ, ήτοι 27%, θα πουλήσει κατά πάσα πιθανότητα το ελληνικό Δημόσιο, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, επικαλούμενο πολύ καλά πληροφορημένες πηγές. 

«Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους επενδυτές», σημειώνει μία εκ των πηγών με τις οποίες έχει επικοινωνήσει το πρακτορείο, ενώ ο προγραμματισμός είναι η όλη διαδικασία να ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, αν και δεν έχουν ακόμη καθοριστεί οι λεπτομέρειες.  

Το πρακτορείο σημειώνει στο δημοσίευμά του ότι αυτή θα είναι η τέταρτη κατά σειρά πώληση εκ μέρους του ΤΧΣ, το οποίο δημιουργήθηκε προκειμένου να στηρίξει την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού κλάδου κατά την κρίση μεταξύ 2008 και 2018. 

Έχοντας διοχετεύσει περίπου 50 δισεκατομμύρια ευρώ στον τομέα, το ΤΧΣ άρχισε να μειώνει τις συμμετοχές του σε τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες το περασμένο φθινόπωρο. Πούλησε ένα μερίδιο 20% στην Εθνική Τράπεζα και το 9,4% της Alpha Bank τον Νοέμβριο και ένα μικρότερο μερίδιο στην Eurobank τον Οκτώβριο, επισημαίνει το πρακτορείο. 

Αναφερόμενο στην Τράπεζα Πειραιώς τονίζει ότι είναι η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδας, έχει χρηματιστηριακή αξία 4,9 δισ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι το κρατικά ελεγχόμενο ΤΧΣ θα μπορούσε να πουλήσει το μερίδιό του για περισσότερα από ένα δισ. ευρώ.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trapeza, trapeza peiraios
ΑΓΟΡΕΣ

ΤΧΣ: Αυξάνει στα 3,9 ευρώ την κατώτερη τιμή διάθεσης των μετοχών της Πειραιώς

Στην αναπροσαρμογή του εύρους τιμών προχώρησε το ΤΧΣ λόγω του πολύ αυξημένου επενδυτικού ενδιαφέροντος. Στα 3,9 με 4 ευρώ το εύρος τιμών της δημόσιας προσφοράς έναντι 3,7 - 4 ευρώ που ήταν στην αρχή.
Trapeza, trapeza peiraios
ΑΓΟΡΕΣ

Στη διάθεση έως του 27% των μετοχών της Τρ. Πειραιώς προχωρά το ΤΧΣ

Στις 10:00 ώρα Ελλάδας ξεκινά η διάθεση των μετοχών σε εγχώριους (15%) και διεθνείς επενδυτές (85%). Θα διατεθεί το 22% με δυνατότητα επιπλέον 5%. Μεταξύ 3,7 και 4 ευρώ το εύρος της τιμής προσφοράς. Την Τετάρτη στις 16:00 κλείνουν τα βιβλία σε Ελλάδα - εξωτερικό. Τι ανακοίνωσε το ΤΧΣ.