ΓΔ: 1481.65 0.11% Τζίρος: 87.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
Φωτο: Shutterstock

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Παραμένει σταθερά ο στόχος των 1.500 μονάδων

Στο επίκεντρο η Alpha Bank μετά την ανακοίνωση ισχυρών μεγεθών, ενώ η αγορά βρίσκεται εν αναμονή της δημοσιοποίησης μεγεθών από Eurobank και HelleniQ Energy.

Η δυναμική επιστροφή των αγοραστών στη χθεσινή συνεδρίαση της αγοράς, με επίκεντρο τις τραπεζικές μετοχές, οι οποίες θα αναμένεται ότι θα συνεχίσουν και σήμερα να προσελκύουν το ενδιαφέρον, μετά τα μεγέθη της Alpha Bank, που δείχνει ότι σταθερά ανεβάζει στροφές, ενώ αναμένονται και τα μεγέθη τόσο της Eurobank όσο και της HelleniQ Energy

Μία ακόμη θετική εξέλιξη - πάντα στη χθεσινή συνεδρίαση - είναι η ενίσχυση και της αξίας των συναλλαγών, ενώ πέραν των τραπεζών ισχυρό ήταν το ενδιαφέρον και για αρκετές μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, με την πορεία να στηρίζεται και στην καλή εικόνα που καταγράφεται στις διεθνείς αγορές, στον απόηχο και των καλών στοιχείων για την πορεία του αμερικανικού πληθωρισμού τον Απρίλιο, όπου διαμορφώθηκε σε επίπεδο εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών. 

Σε κάθε περίπτωση, τεχνικά η αγορά είναι «καθαρή» και ελάχιστη είναι η συσχέτιση με το παρελθόν και τις αντίστοιχες τιμές, καθώς το ευρύτερο «μωσαϊκό» του Χ.Α. σε σχέση με τα προ 13 ετών επίπεδα, είναι πλήρως αλλαγμένο.

Διάθεση σταθεροποίησης ακολουθούν τα προθεσμιακά συμβόλαια των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX να αποδυναμώνεται μόλις 0,16%, ενώ αντίθετα κέρδη 0,22% εμφανίζει ο FTSE 100 και ο CAC 40 έχει οριακά κέρδη 0,09%. 

Σε νέα ιστορικά υψηλά ολοκλήρωσαν τη χθεσινή συνεδρίαση τόσο ο Nasdaq όσο και ο S&P 500 με ώθηση από τον πληθωρισμό. Πιο αναλυτικά ο ς Dow Jones είχε άνοδο 0,88% και έκλεισε στις 39.908,00 μονάδες, πλησιάζοντας το ψυχολογικό όριο των 40.000 μονάδων. Ο S&P 500 με κέρδη 1,18%, έκλεισε στις 5.308,59 μονάδες, καταγράφοντας το 23ο ρεκόρ του σε κλείσιμο από την αρχή του έτους. Σε νέο υψηλό, το δ 8ο συνολικά από την αρχή του 2024, έκλεισε και ο Nasdaq, ο οποίος είχε κέρδη 1,40% στις 16.742,39 μονάδες.

Η εικόνα και για τα futures της Wall Street παραμένει θετική, αν και με αρκετά ήπιες διακυμάνσεις, με τον Dow Jones να έχει κέρδη 0,07%, τον S&P 500 να ενισχύεται 0,06% και τον Nasdaq  να κινείται 0,11% υψηλότερα. 

«Οι αγορές αναμένεται να ξεκινήσουν τη σημερινή συνεδρίαση με άνοδο μετά την ανανέωση των προσδοκιών για μειώσεις επιτοκίων λόγω των στοιχείων για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ», σημειώνει στο προσυνεδριακό της σχόλιο η Eurobank Equities.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ