ΓΔ: 1481.65 0.11% Τζίρος: 87.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

Πτωτική κίνηση για το Χρηματιστήριο, ξεχωρίζουν Alpha και Viohalco

Κέρδη που ξεπερνούν το 1% για τους τίτλους των Alpha Bank και Viohalco, ενώ καλή είναι η εικόνα και για τον ΟΤΕ. Πιέσεις για την Εθνική Τράπεζα μετά τη χθεσινή «έκρηξη».

Οι μετοχές των Alpha Bank και Εθνικής Τράπεζας μονοπωλούν σήμερα το ενδιαφέρον των επενδυτών, γεγονός το οποίο αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι «καλύπτουν» σημαντικό ποσοστό του τζίρου, με το ΧΑ μετά το χθεσινό ανοδικό ξέσπασμα να επιστρέφει σε πτωτική πορεία, η οποία - όπως συνέβη και στις συνεδριάσεις Δευτέρας και Τρίτης- δεν είναι επιθετική, ενώ ακολουθεί το χθεσινό ανοδικό ξέσπασμα. 

Άλλωστε και η ευφορία έχει υποχωρήσει και στις ευρωπαϊκές αγορές, η οποία δημιουργήθηκε λόγω της σχετικά καλής εικόνας του αμερικανικού πληθωρισμού, με τους βασικούς ευρωπαϊκούς δείκτες να εμφανίζουν ήπιες διακυμάνσεις και τον DAX να υποχωρεί, μόλις 0,18%. Σταθερά σε διαδικασία ήπιων μεταβολών και τα futures της Wall Street, μετά, όμως, από τα ιστορικά υψηλά των S&P 500 και Nasdaq στη χθεσινή συνεδρίαση. Ο S&P 500 ενισχύεται κατά το οριακό 0,06%,. 

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε ήπια πτωτικά τη συνεδρίαση, κατόρθωσε να γυρίσει για μικρό χρονικό διάστημα σε θετική πορεία, με το υψηλό ημέρας στις 1.497,35 μονάδες (+0,25%), ενώ στις 14:12 εμφανίζει απώλειες 0,36% στις 1.488,33 μονάδες. Στα 41 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών, με επικράτηση των πτωτικών μετοχών που φθάνουν στις 76, έναντι 45 που έχουν κέρδη. Πτώση 0,32% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να συνεχίζει να κινείται με καλύτερο ρυθμό και να ενισχύεται 0,20%. 

Παραμένει σε πολύ καλή πορεία η μετοχή της Alpha Bank με κέρδη 1,46%, με τους επενδυτές να επιβραβεύουν τόσο τα μεγέθη α' τριμήνου όσο και την προοπτική καταβολής μερίσματος. Αντίθετα σταθερά υπό την πίεση των πωλητών η Εθνική Τράπεζα, με απώλειες 1,93%, σε μία μάλλον δικαιολογημένη κίνηση με δεδομένο το χθεσινό της ράλι. Πτώση 0,34% για τη Eurobank, με τους επενδυτές να περιμένουν, μετά το σημερινό κλείσιμο, την ανακοίνωση των μεγεθών α' τριμήνου, ενώ στο 0,64% κινείται η Τράπεζα Πειραιώς. Πτώση 0,58% για τον τραπεζικό δείκτη.

Επικρατούν ο πτωτικές μετοχές για την υψηλή κεφαλαιοποίηση, με τη Viohalco να έχει την καλύτερη πορεία και να ενισχύεται 1,65%, ενώ ακολουθεί η μετοχή του ΟΤΕ με κέρδη 1,06%. Οριακές μεταβολές για Coca-Cola HBC και κέρδη μόλις 0,06%, με τον ΟΠΑΠ να έχει άνοδο 0,32% και τη ΔΕΗ να ενισχύεται 0,68%. Απώλειες που ξεπερνούν το -1% εμφανίζουν οι τίτλοι των Τιτάν, HelleniQ Energy -η οποία επίσης ανακοινώνει σήμερα μεγέθη- Lamda, Motor Oil και Jumbo. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ