ΓΔ: 1464.39 0.46% Τζίρος: 72.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily-Piraeus
Φωτο: Shutterstock

Τρ. Πειραιώς: Πάνω από 1,5 δισ. οι προσφορές για το «πράσινο» ομόλογο

H έκδοση έχει ανατεθεί στην BNP Paribas σε συνεργασία με την BofA Securities, την Cοmmerzbank την HSBC και την IMI- Intesa San Paolo που «τρέχουν» από κοινού το βιβλίο προσφορών.

Ξεπέρασαν το 1,5 δισ. ευρώ οι προσφορές για το «πράσινο» ομόλογο της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς άνοιξε το βιβλίο προσφορών. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η απόδοση κινείται στο 5%

Το ομόλογο θα είναι τύπου «πράσινο» senior preferred 5NC4, δηλαδή πενταετούς διάρκειας ανακλήσιμο μετά τα 4 έτη.

Το πόσο που θα συγκεντρωθεί προορίζεται να διοχετευθεί για τους σκοπούς της χρηματοδότησης και/ή της αναχρηματοδότησης, εν όλω ή εν μέρει, των Αποδεκτών Πράσινων Περιουσιακών Στοιχείων και για την περαιτέρω ενίσχυση της βάσης MREL του Εκδότη.

H έκδοση έχει ανατεθεί στην BNP Paribas σε συνεργασία με την BofA Securities, την Cοmmerzbank την HSBC και την IMI- Intesa San Paolo που «τρέχουν» από κοινού το βιβλίο προσφορών.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με τα στοιχεία α’ τριμήνου του 2024, έχει δείκτη MREL 26%. Βρίσκεται, δηλαδή, πάνω από τον ενδιάμεσο στόχο του Ιανουαρίου 2025 που για την τράπεζα έχει προσδιοριστεί στο 24,9%, ενώ μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς θα πρέπει να «πιάσει» το 27,8%.

Σημειώνεται ότι αυτό είναι το δεύτερο πράσινο senior ομόλογο που εκδίδει η τράπεζα. Το προηγούμενο είχε εκδοθεί το 2021 και η ρευστότητα που είχε αντληθεί είχε αξιοποιηθεί για τη χρηματοδότηση επενδύσεων φιλικών προς το περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί πως προχθές, Δευτέρα, η Moody’s έδωσε στην Τράπεζα Πειραιώς την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα, προχωρώντας στην αναβάθμιση των μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων αξιολογήσεων κατά δύο βαθμίδες, σε Baa3 από το Ba2. Επίσης, ο οίκος αναθεώρησε επί τα βελτίω τη βασική πιστοληπτική αξιολόγηση (BCA) σε ba2 από ba3. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ