ΓΔ: 2623.91 -0.18% Τζίρος: 315.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
Πηγή: Shutterstock

Πτωτική πορεία για τις ευρωαγορές, διατηρείται ανοδικά το πετρέλαιο

Κέρδη που ξεπερνούν το 1% συνεχίζει να εμφανίζει το πετρέλαιο, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για την κλιμάκωση της έντασης στη Μ. Ανατολή. Πολύ προσεκτικές κινήσεις από τους επενδυτές.

Μεγάλος κερδισμένος από την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή είναι το πετρέλαιο, το οποίο συνεχίζει για μία ακόμη ημέρα την ανοδική του πορεία, καθώς δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο το Ισραήλ να πλήξει τον πετρελαϊκό τομέα του Ιράν. 

Η άνοδος για τις τιμές του μαύρου χρυσού αποτελεί έναν νέο πονοκέφαλο για την παγκόσμια οικονομία και τις κεντρικές τράπεζες, καθώς επαναφέρει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο ενίσχυσης των πληθωριστικών πιέσεων, ακυρώνοντας, έως έναν βαθμό, τη θετική επίδραση από τις μειώσεις επιτοκίων. Κέρδη 1,26% εμφανίζει το brent το οποίο διαμορφώνεται στα 74,83 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό κινείται 1,37% υψηλότερα και φθάνει στα 71,06 δολάρια. Αντίθετα, σε μία θετική εξέλιξη για την Ευρώπη, το φυσικό αέριο κινείται πτωτικά, με απώλειες 0,6% στα 38,3 ευρώ. 

Η ανάκαμψη του πετρελαίου είναι ένας από τους παράγοντες που οδηγεί πτωτικά τις χρηματιστηριακές αγορές, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να αποδυναμώνεται 0,52%, ενώ ο γερμανικός DAX υποχωρεί 0,76%, ο γαλλικός CAC 40 κινείται 1,05% χαμηλότερα, ενώ σταθεροποιητική πορεία με οριακά κέρδη 0,01% ακολουθεί ο βρετανικός FTSE 100. Πτωτικές οι τάσεις και στην περιφέρεια, με τον ιταλικό FTSE MIB να υποχωρεί 0,90% και τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35 να αποδυναμώνεται 0,25%. 

Πιέσεις ασκούνται και στα futures της Wall Street, μετά τη σταθεροποιητική πορεία στη χθεσινή συνεδρίαση, με τον Dow Jones να έχει πτώση 0,45%, τον S&P 500 να αποδυναμώνεται 0,50% και τον Nasdaq να έχει απώλειες της τάξης του 0,70%. 

Οι επενδυτές δεν στρέφονται ούτε στο ασφαλές καταφύγιο στην αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να υποχωρεί 0,04% στα 2.668,60 δολάρια, ενώ απώλειες 0,48% εμφανίζει ο άργυρος και διαμορφώνεται στα 31,7 δολάρια. 

Μεικτές τάσεις εμφάνισαν οι ασιατικές αγορές, με το χρηματιστήριο της Κίνας να παραμένει κλειστό. Κέρδη άνω του 2% για τον ιαπωνικό Nikkei, ενώ αντίθετα πτώση 1,41% εμφάνισε ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, με τον ινδικό Nifty 50 να έχει απώλειες 1,80%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Euronext πρόσοψη
ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν νέα ιστορικά υψηλά, με τον δείκτη STOXX 600 να ενισχύεται 0,9% στις 655,2 μονάδες, λόγω έντονου ενδιαφέροντος για τον τεχνολογικό κλάδο, που σημείωσε άνοδο 2,2%. Δυναμική πορεία για τέταρτο μήνα.
Γραφική χρηματιστηρίου πτώσης
ΑΓΟΡΕΣ

Διατηρούνται οι πιέσεις στον ΓΔ, απομακρύνεται από τις 2.500 μονάδες

Διευρύνει την πτώση στις 2.471,56 μονάδες ο Γενικός Δείκτης υποχωρώντας κατά 1,41%, εξαιτίας των πιέσεων που εντείνονται από τις διεθνείς αγορές. Διατηρούνται οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Απώλειες για τον Γενικό Δείκτη μετά το 3ήμερο ράλι εν αναμονή της ΕΚΤ

Στις 2.472,63 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 1,36% ο Γενικός Δείκτης. Ισχυρές πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές και φόντο τη γεωπολιτική αβεβαιότητα, καθώς οι επενδυτές κατοχυρώνουν τα πρόσφατα κέρδη.