ΓΔ: 2023.8 1.43% Τζίρος: 229.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτό: Shutterstock

Πτωτική πορεία για τις ευρωαγορές, στο επίκεντρο μεγέθη τριμήνου

Εν αναμονή των τελικών στοιχείων για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο οι επενδυτές. Ράλι με κέρδη άνω του 7% για Thyssenkruypp παρά τις ζημιές.

Πτωτική πορεία ακολουθούν οι περισσότερες μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, με την προσοχή να είναι σταθερά στραμμένη στις ανακοινώσεις μεγεθών γ' τριμήνου, αλλά και στα τελικά δεδομένα για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο α οποία θα δημοσιοποιήσει σήμερα η Eurostat

Παράλληλα, οι επενδυτές αξιολογούν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν νωρίτερα η Imperial Brands (+2,17%) και η Thyssenkrupp (+7,3%), με την πρώτη να έχει αύξηση 4,6% στα λειτουργικά κέρδη και τη δεύτερη να εμφανίζει ζημίες ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

.Κέρδη 0,14% για τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600, με τον γερμανικό DAX να υποχωρεί 0,32%, ενώ κέρδη 0,08% εμφανίζει ο βρετανικός FTSE 100, με τον γαλλικό CAC 40 να υποχωρεί 0,41%. Πιέσεις για τις αγορές της περιφέρειας, με τον ιταλικό FTSE MIB να έχει πτώση 0,97% και τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35 να κινείται 0,59% χαμηλότερα. 

Σταθεροποιητική κίνηση ακολουθούν τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να έχει κέρδη 0,06%, τον S&P 500 να ενισχύεται 0,10%, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει άνοδο 0,15%. 

Παραμένει υπό πίεση η αγορά πετρελαίου, με το προθεσμιακό συμβόλαιο για το brent να υποχωρεί 0,60% και να διαμορφώνεται στα 72,86 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό κινείται 0,69% χαμηλότερα στο επίπεδο των 68,71 δολαρίων. Οριακή μεταβολή για το φυσικό αέριο, με το προθεσμιακό συμβόλαιο για τον Δεκέμβριο να έχει κέρδη μόλις 0,08% στα 46,94 ευρώ. 

Διατηρεί την ανοδική δυναμική της η αγορά πολυτίμων μετάλλων, καθώς ο χρυσός ενισχύεται 0,58% στα 2.629,85 δολάρια, ενώ ο άργυρος κινείται 0,32% υψηλότερα στο επίπεδο των 31,32 δολαρίων. 

Με θετικό βηματισμό το σύνολο των μεγάλων αγορών της Ασίας, με τον ιαπωνικό Nikkei να ενισχύεται 0,45%, τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ να έχει κέρδη 0,44%, τον κινεζικό Shanghai Composite να ενισχύεται 0,69% και τον ινδικό Nifty 50 να ακολουθεί την καλύτερη πορεία με άνοδο 1,07%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Δυναμική επιστροφή πάνω από τις 2.000 μονάδες με ενέργεια και τράπεζες

Στις 2.023,80 μονάδες με κέρδη 1,43% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Το σύνθημα της ανόδου, έδωσαν οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου με τη μετοχή της ΔΕΗ να γράφει νέα υψηλά 16 ετών με μεγάλο όγκο συναλλαγών.
Χρηματιστηριακή πτώση μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Με απώλειες 1,92% ο Οκτώβριος τερμάτισε το σερί των 11 μηνών

Στις 1.995,20 μονάδες έκλεισε τον Οκτώβριο ο Γενικός Δείκτης που υποχώρησε κατά 0.50%. Σημαντικό ρόλο στις σημερινές απώλειες έπαιξε το placement στη HelleniQ Energy που έγινε στα 7,55 ευρώ με discount περίπου 7%.
Πτώση χρηματιστηρίου γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Υποχώρηση ευρωπαϊκών μετοχών εν μέσω αξιολόγησης εταιρικών αποτελεσμάτων

Οι ευρωπαϊκές μετοχές άνοιξαν με πτώση 0,1%, καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν τα τριμηνιαία αποτελέσματα, τις προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων και τις εξελίξεις στις σινοαμερικανικές σχέσεις.
Πτώση χρηματιστηρίου γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Επιστροφή στο «κόκκινο» καταγράφοντας βαριές απώλειες -1%

Επέστρεψε στα «κόκκινα» το ΧΑ με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 1% στις 2.005,02 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε 1,57% με την AlphaBank να έχει μόνο οριακές απώλειες στον απόηχο της ανακοίνωσης της Unicredit.