ΓΔ: 2014.9 0.99% Τζίρος: 129.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:45:33
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτό: Shutterstock

Σταθεροποίηση για την Ευρώπη, πιέσεις για το γαλλικό χρηματιστήριο

Απώλειες σχεδόν 1% για τον γαλλικό CAC 40 στον απόηχο του πολιτικού αδιεξόδου για την ψήφιση του προϋπολογισμού και την πιθανή κατάρρευση της κυβέρνησης Μπαρνιέ.

Σημαντικές πιέσεις δέχεται και σήμερα η γαλλική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς όλα δείχνουν ότι το ακροδεξιό κόμμα του Εθνικού Συναγερμού τελικά θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, με τον επικεφαλής του, Ζ. Μπαρντελά να αφήνει κάτι παραπάνω από ανοικτό το ενδεχόμενο να στηρίξει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Μπαρνιέ. 

Σε περίπτωση που οι Λεπέν και Μπαρντελά εφαρμόσουν την απειλή τους η Γαλλία θα μείνει ακέφαλη, με τον πρόεδρο Μακρόν να πρέπει να αναζητήσει νέο πρωθυπουργό, με δεδομένο και το γεγονός ότι δεν μπορούν να γίνουν νέες βουλευτικές εκλογές πριν από το καλοκαίρι του 2025. Αυτή η κατάσταση οδηγεί τον CAC 40 σε απώλειες που ξεπερνούν το -0,9%, ενώ βουτιά άνω του 8% εμφανίζει ο τίτλος της Stellantis να υποχωρεί σχεδόν 8% καθώς παραιτήθηκε ο επικεφαλής της. 

Καλύτερη η εικόνα για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, με τον Stoxx 600 να έχει πτώση 0,12%, ενώ ο γερμανικός DAX υποχωρεί μόλις 0,04%, ενώ οριακά κέρδη 0,01% εμφανίζει ο βρετανικός FTSE 100. Μεικτές οι τάσεις και για την περιφέρεια, με τον ιταλικό FTSE MIB να έχει πτώση 0,81%, ενώ ήπια ανοδικά με κέρδη 0,04% κινείται ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35

Ήπια πτωτική πορεία ακολουθούν τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί 0,18%, τον S&P 500 να αποδυναμώνεται 0,19% και τον Nasdaq να κινείται 0,17% χαμηλότερα. 

Με θετικό βηματισμό κινείται η αγορά πετρελαίου, λόγω και της νέας κλιμάκωσης στη Συρία, με το brent να έχει άνοδο 0,78% στα 72,40 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό κινείται 0,84% υψηλότερα στα 68,58 δολάρια. Πολύ καλύτερη η εικόνα για το φυσικό αέριο, με το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου να έχει κέρδη που ξεπερνούν το 2% στα 48,95 ευρώ. 

Σημαντικές πιέσεις για την αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να υποχωρεί 1,09% στα 2.651,70 δολάρια, ενώ ο άργυρος αποδυναμώνεται 1,54% στα 30,63 δολάρια. 

Επιστροφή σε ανοδική πορεία για το σύνολο των κορυφαίων ασιατικών αγορών, με τον ιαπωνικό Nikkei να έχει κέρδη 0,92%, ενώ ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ να ενισχύεται 0,65%, ενώ άνοδο 1,13% εμφάνισε ο κινεζικός Shanghai Composite, με τον ινδικό Nifty 50 να κινείται 0,53% υψηλότερα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακή πτώση μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Με απώλειες 1,92% ο Οκτώβριος τερμάτισε το σερί των 11 μηνών

Στις 1.995,20 μονάδες έκλεισε τον Οκτώβριο ο Γενικός Δείκτης που υποχώρησε κατά 0.50%. Σημαντικό ρόλο στις σημερινές απώλειες έπαιξε το placement στη HelleniQ Energy που έγινε στα 7,55 ευρώ με discount περίπου 7%.
Πτώση χρηματιστηρίου γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Υποχώρηση ευρωπαϊκών μετοχών εν μέσω αξιολόγησης εταιρικών αποτελεσμάτων

Οι ευρωπαϊκές μετοχές άνοιξαν με πτώση 0,1%, καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν τα τριμηνιαία αποτελέσματα, τις προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων και τις εξελίξεις στις σινοαμερικανικές σχέσεις.
Πτώση χρηματιστηρίου γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Επιστροφή στο «κόκκινο» καταγράφοντας βαριές απώλειες -1%

Επέστρεψε στα «κόκκινα» το ΧΑ με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 1% στις 2.005,02 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε 1,57% με την AlphaBank να έχει μόνο οριακές απώλειες στον απόηχο της ανακοίνωσης της Unicredit.