ΓΔ: 1506.83 0.24% Τζίρος: 117.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 DATA
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

Ανοδική κίνηση στις ευρωαγορές παρά το πολιτικό χάος στη Γαλλία

Τράπεζες και κλάδος ταξιδιών ακολουθούν την καλύτερη πορεία στην Ευρώπη, με κέρδη και για το γαλλικό χρηματιστήριο, παρά τα τεράστια προβλήματα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Σχεδόν... αδιάφοροι για την πολιτική κρίση που υπάρχει στη Γαλλία εμφανίζονται οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κάτι το οποίο πάντως δεν ισχύει στην αγορά ομολόγων όπου η απόδοση του γαλλικού 10ετούς συνεχίζει την ανοδική της πορεία. 

Οι αγορές είχαν, άλλωστε, προεξοφλήσει ότι η κυβέρνηση Μπαρνιέ θα καταρρεύσει, ενώ σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Εμ. Μπαρνιέ θα πραγματοποιήσει διάγγελμα, ενώ βρίσκεται σε αναζήτηση ενός νέου πρωθυπουργού. 

Κέρδη 0,34% για τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600, με τους τομείς τραπεζών και ταξιδιών να εμφανίζουν την καλύτερη εικόνα, ενώ άνοδο 0,41% εμφανίζει ο DAX, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,04% και τον CAC 40 να κινείται 0,48% υψηλότερα. Καλύτερη η εικόνα για τις αγορές της περιφέρειας, με τον ιταλικό FTSE MIB να έχει ενίσχυση 0,75% και τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35 να κινείται 1,06% υψηλότερα. 

Ήπιες οι διακυμάνσεις για τα futures της Wall Street, μετά την κατάκτηση νέων ιστορικών υψηλών και για τους τρεις βασικούς της δείκτες, με τον Dow Jones να ενισχύεται 0,04%, τον S&P 500 να υποχωρεί 0,05% και τον Nasdaq να έχει απώλειες μόλις 0,15%. 

Διατηρείται σε ανοδική πορεία η αγορά πετρελαίου, καθώς το brent ενισχύεται 0,24% στα 72,48 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό έχει άνοδο 0,31% στα 68,73 δολάρια. Επιστροφή σε ανοδική πορεία και για την αγορά φυσικού αερίου, με το προθεσμιακό συμβόλαιο για τον Ιανουάριο να έχει άνοδο 0,8% στα 47,46 ευρώ. 

Η αύξηση της διάθεσης για ανάληψη ρίσκου από τους επενδυτές οδηγεί χαμηλότερα την αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να υποχωρεί 0,27% στα 2.669 δολάρια, ενώ ο άργυρος κινείται 0,44% χαμηλότερα και διαμορφώνεται στα 31,78 δολάρια. 

Η κρίση στη Ν. Κορέα φαίνεται ότι δεν επηρεάζει και τόσο σημαντικά τις κορυφαίες ασιατικές αγορές, με μοναδική εξ αυτών που κινήθηκε πτωτικά να είναι αυτή του Χονγκ Κονγκ, με τον Hang Seng να υποχωρεί 0,925. Κέρδη 0,38% για τον ιαπωνικό Nikkei, ενώ ο κινεζικός Shanghai Composite είχε έστω και οριακή άνοδο 0,13% και ο ινδικός Nifty 50 ακολούθησε την καλύτερη πορεία με την άνοδό του να φθάνει στο 1,41%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

μετοχες, χρηματιστήριο αθηνών, αγορές
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικές διαθέσεις στις ευρωαγορές, ώθηση από τον κλάδο πολυτελείας

Ράλι με κέρδη 17% για τη μετοχή της Richemond μετά την ανακοίνωση ισχυρών πωλήσεων για τον Δεκέμβριο, ενώ ισχυρά ανοδικά κινείται και αυτή της LVMH. Παραμένει η θετική επίδραση από τον αμερικανικό πληθωρισμό.
ΑΓΟΡΕΣ

Σε ανοδική τροχιά οι ευρωαγορές, ελπίδες για τον αμερικανικό πληθωρισμό

Στο 2,9% εκτιμούν οι αναλυτές ότι έχει διαμορφωθεί ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, με τα στοιχήματα, πάντως, των αγορών να τάσσονται υπέρ διατήρησης αμετάβλητων των επιτοκίων από τη Fed στην πρώτη συνεδρίαση του 2025 τον Μάρτιο.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέσεις στην Ευρώπη λόγω αναταραχής στα ομόλογα, ράλι για πετρέλαιο

Μία ανάσα από το 5% παραμένουν οι αποδόσεις για 10ετές αμερικανικό και βρετανικό ομόλογο. Κέρδη που ξεπερνούν το 2% για το πετρέλαιο σε υψηλό τεσσάρων μηνών, ενώ άνω του +4% κινείται το φυσικό αέριο.