ΓΔ: 802.6 1.29% Τζίρος: 72.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Αντιδρούν οι αγορές σε Ευρώπη - Αμερική, μειώνονται οι απώλεις

Οι επενδυτές αντιδρούν και οι αγορές καλύπτουν μεγάλο μέρος των αρχικών απωλειών. Η Νέα Υόρκη ξεκίνησε τη συνεδρίαση στο -12% και τώρα οι απώλειες έχουν περιοριστεί στο -6%.

Σημαντική αντίδραση εκδηλώνεται αυτή την ώρα στις αγορές με τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη να ανακτούν μεγάλο μέρος των αρχικών απωλειών. Οι πτώση στην Νέα Υόρκη έχει περιοριστεί σημαντικά όπως και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τα νέα  για την εμπλοκή του ESM να υποστηρίζουν την ανοδική αντίδραση.

O S&P 500 άνοιξε τη σημερινή συνεδρίαση με απώλειες -12,78% καταρρέοντας στις 2.364 μονάδες ωστόσο αυτή την ώρα στις 17.31, διαπραγματεύεται με πτώση -5,9% στις 2.541 μονάδες

Ανάλογη είναι και η εικόνα για τον Dow Jones ο οποίος «άνοιξε» με βουτιά -12% και τώρα βρίσκεται στο -6,51%.

Ο DAX βρέθηκε να υποχωρεί νωρίτερα κατά -10,75% ενώ τώρα οι απώλειες έχουν περιοριστεί στο -3,71%. Στο -4,68% έχουν περιοριστεί οι απώλειες στο Παρίσι, στο -4,3% στο Λονδίνο ενώ πτώση -3,95% εμφανίζει ο  Euro Stoxx 50. Στην Ιταλία, στο Μιλάνο, ο FTSE MIB εμφανίζει απώλειες -3,8%. 

Οι επενδυτές προσπαθούν να προσανατολιστούν στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται η παγκόσμια οικονομία. Από την μια πλευρά τα γιγαντιαία προγράμματα τόνωσης ρευστότητας τα οποία ανακοινώνουν οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, παρεμβάσεις που δεν έχουν προηγούμενο, δεν έχουν αποτιμηθεί, όπως επισης δεν έχει αποτιμηθεί το μέγεθος και το εύρος των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ