ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ανοδική αντίδραση αλλά και έντονη μεταβλητότητα για το Χρηματιστήριο

Η ισχυρή μεταβλητότητα αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό για το ελληνικό Χρηματιστήριο, με τους επενδυτές να «ζυγίζουν» και ορισμένες θετικές ειδήσεις, κυρίως για τον τραπεζικό κλάδο.

Επιστροφή σε ανοδική πορεία για το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο μοιάζει αρκετά με ... τρενάκι του τρόμου, καθώς από το αρχικό +3,5%, έφθασε να υποχωρεί έως και 3,5%, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται σε μία σαφή προσπάθεια να ανακτήσει το ψυχολογικό όριο των 500 μονάδων. 

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,01%, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 31,29 εκατ. Στον αντίποδα πτώση 0,35% εμφανίζει ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ ο τραπεζικός κινείται 0,76% χαμηλότερα, έχοντας, πάντως, καλύψει σε σημαντικό ποσοστό τις αρχικές τους απώλειες. 

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ακολουθεί πορεία ανάλογη με αυτήν των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς πληθαίνουν οι εκτιμήσεις για ύφεση στην παγκόσμια οικονομία, με την Morgan Stanley σε έκθεσή της να υποστηρίζει ότι η περιοχή που θα πληγεί  περισσότερο θα είναι η ευρωζώνη, χωρίς μάλιστα να αποκλείει και το ενδεχόμενο συρρίκνωσης του ΑΕΠ της κατά 5% το 2020. 

Την ίδια ώρα οι θετικές ειδήσεις από πλευράς SSM για τις ελληνικές τράπεζες και τις τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων το πλαίσιο του «Σχεδίου Ηρακλής» φαίνεται να «περνούν απαρατήρητες» από τους επενδυτές, αν και οι πιέσεις που δέχονται οι τραπεζικές μετοχές σε καμία περίπτωση δεν είναι αντίστοιχες των προηγούμενων ημερών. 

Σημειώνεται ότι εκ των 105 μετοχών που εμφανίζουν δραστηριότητα οι 59 κινούνται ανοδικά, οι 32 πτωτικά ενώ 14 παραμένουν αμετάβλητες

Σε ό,τι αφορά την πορεία επιμέρους τίτλων ο ΟΤΕ σημειώνει κέρδη 5,2%, με την Τέρνα Ενεργειακή να είναι στο +3,4% και την ΓΕΚ Τέρνα στο +4%. Άνω του 3% είναι τα κέρδη σε Μυτιληναίο, Ελλάκτωρ, Λάμδα, Φουρλή και ΔΕΗ, ενώ άνω του 2% σε Πειραιώς και ΕΥΔΑΠ. Η άνοδος σε ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ και ΟΠΑΠ ξεπερνά το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Σαράντης και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στον αντίποδα, η Coca Cola χάνει 7%, με την Εθνική και τη Βιοχάλκο να είναι στο -3,3% έκαστη. Απώλειες πέριξ του 2,5% σημειώνουν οι Alpha Bank και Aegean, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε Jumbo, Motor Oil και Eurobank. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΛΠ και Titan.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρή ώθηση στο Χρηματιστήριο από τα στοιχεία - έκπληξη για το ΑΕΠ

Η μικρότερη από το αναμενόμενο ύφεση το 2020 επέτρεψε στο Γενικό Δείκτη να «αναρριχηθεί» στις 825 μονάδες αν και παρέμεινε σε μέτρια επίπεδα η αξία των συναλλαγών. Προβληματίζει η διεθνής αβεβαιότητα στις αγορές.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Κράτησε θετικό πρόσημο ο Γ. Δείκτης, αισθητή κάμψη των συναλλαγών

Η αγορά «χωνεύει» τα υψηλότερα επίπεδα τιμών και η μείωση της αξίας των συναλλαγών κοντά στα 50 εκατ. ευρώ δείχνει ότι εξαντλούνται οι δυνάμεις για συνέχιση της ανοδικής κίνησης. Ξεχώρισε στη συνεδρίαση η μετοχή της Viochalco.