ΓΔ: 2321.75 -1.89% Τζίρος: 179.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:31:41
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτό: Shutterstock

Εκ νέου υπό πίεση οι ευρωαγορές, ανησυχίες για τις κινήσεις Τραμπ

Οι κινήσεις Τραμπ σε δασμούς και κρυπτονομίσματα προκαλεί νέα αναταραχή στις αγορές. Πιέσεις για DAX λόγω αρνητικών στοιχείων για την οικονομία.

Τα ήξεις αφήξεις του Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με την επιβολή δασμών, δημιουργεί τη δέουσα αναστάτωση στις αγορές, ενώ αρνητικά οικονομικά δεδομένα για τη Γερμανία ασκούν σημαντικές πιέσεις για το χρηματιστήριο της χώρας. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος καθυστερεί, εκ νέου, την επιβολή δασμών στο Μεξικό, λόγω προϋπάρχουσας συμφωνίας με τη χώρα που ολοκληρώνεται την 1η Απριλίου, ανακοινώνει διάταγμα για τα κρυπτονομίσματα, αλλά εντελώς διαφορετικό από αυτό που περίμενε η αγορά, με αποτέλεσμα το bitcoin να υποχωρήσει σε ποσοστό που ξεπέρασε το 5%.

Την ίδια ώρα οι παραγγελίες στα γερμανικά εργοστάσια υποχώρησαν 7% τον Ιανουάριο, σε μία ένδειξη ότι τα προβλήματα για την γερμανική οικονομία συνεχίζονται. 

Σε αυτό το πλαίσιο ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,75%, με τον DAX να αποδυναμώνεται 1,60%, ενώ πτώση 0,32% εμφανίζει ο FTSE 100, ενώ ο CAC 40 υποχωρεί 0,95%. Σε ανάλογη πορεία και η περιφέρεια, με τον FTSE MIB να έχει απώλειες 0,41%, ενώ ο ΙΒΕΧ 35 έχει πτώση 0,56%.

Θετική πορεία, αλλά μετά τις χθεσινές σημαντικές πιέσεις για τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, με τον Dow Jones να έχει κέρδη 0,2%, τον S&P 500 να ενισχύεται 0,25% και τον Nasdaq να κινείται 0,36% υψηλότερα.

Ισχυρή ανοδική κίνηση για την αγορά πετρελαίου, καθώς το brent έχει άνοδο 1,18% στα 70,28 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό έχει κέρδη 1,25% στα 67,19 δολάρια. Με απώλειες κινείται το φυσικό αέριο, με το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου να υποχωρεί 0,2% στα 38,14 ευρώ. 

Μεικτές οι τάσεις για για την αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να έχει κέρδη 0,11% στα 2.929,90 δολάρια, ενώ ο άργυρος υποχωρεί 0,14% στα 33,2 δολάρια. 

Απώλειες για τις περισσότερες ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να υποχωρεί 2,26%, τον Hang Seng να έχει απώλειες 0,57% και τον Shanghai Composite να αποδυναμώνεται 0,25%. Αντίθετα κέρδη 0,20% εμφάνισε ο Nifty 50.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακή κατάρρευση γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Πιέσεις στις τράπεζες λόγω νόμου Κατσέλη, επιλεκτικές άμυνες στα blue chips

Ήπια πτώση στο ΧΑ, με πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τα δάνεια Κατσέλη. Ο ΓΔ κινείται χαμηλότερα, στις 2.352,82 μον. (-0,58%) και τζίρο 23,17 εκατ. ευρώ., ενώ στα blue chips ξεχωρίζουν Coca Cola HBC και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Οθόνη χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Σε αναζήτηση βηματισμού μετά τη χθεσινή διόρθωση

Μετά τη χθεσινή διόρθωση που ήταν και η μεγαλύτερη του έτους, το Χρηματιστήριο Αθηνών και οι επενδυτές βρίσκονται σε αναζήτηση βηματισμού και ευκαιριών στο ταμπλό εν μέσω μεταβλητότητας στις διεθνείς αγορές.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σταθερές οι μετοχές στην έναρξη της συνεδρίασης

Σταθερές παρέμειναν οι ευρωπαϊκές μετοχές στην έναρξη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν εταιρικά αποτελέσματα και την απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια. Η BNP Paribas ξεχώρισε με άνοδο 4,1% μετά από θετικά κέρδη τριμήνου.
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αισιοδοξία για διατήρηση της ανόδου εν μέσω ανάκαμψης

Με αισιοδοξία για διατήρηση του ανοδικού μομέντουμ και πάνω από τις 2.350 μονάδες ξεκινά η σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ, αξιοποιώντας τη σταθεροποίηση των αγορών και την ανάκαμψη χρυσού και ασημιού.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Χωρίς φρένο το Χρηματιστήριο: Νέα κέρδη 1,45%, «βλέπει» τις 2.400 μον. ο ΓΔ

Άνοδος 1,45 για Γενικό Δείκτη στις 2.347,23 μονάδες. Νέα μεγάλα κέρδη για τις τράπεζες. Ανοδικό ξέσπασμα για Metlen (+6,73%) που ξεχώρισε μετά από 3 μήνες συσσώρευσης, και μεγάλη ζήτηση για μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης.