ΓΔ: 2062.73 1.10% Τζίρος: 220.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Μεταβλητότητα στην Ευρώπη, συνεχή ιστορικά υψηλά για τον χρυσό

Προσπάθεια επιστροφής της ηρεμίας στις ευρωπαϊκές αγορές. Στροφή στην ασφάλεια του χρυσού, ο οποίος παραμένει σταθερά άνω των 3.100 δολαρίων.

Διατηρείται η ανησυχία των επενδυτών για τις γενικότερες επιπτώσεις που θα έχει η επιθετική εμπορική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ, με τις μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών να  προσπαθούν να μαζέψουν μέρος των χθεσινών μεγάλων απωλειών τους, ενώ μεγάλος κερδισμένος αποδεικνύεται, εκ νέου, ο χρυσός. 

Οριακά κέρδη 0,01% για τον Stoxx 600, με τον DAX να υποχωρεί 0,29%, ενώ ο FTSE 100 ενισχύεται 0,23% και ο CAC 40 έχει απώλειες 0,24%. Πιέσεις στην περιφέρεια, με τον FTSE MIB να κινείται 0,24% χαμηλότερα και τον ΙΒΕΧ 35 να έχει πτώση 0,26%.

Πτωτική πορεία ακολουθούν τα futures της Wall Street, καθώς ο Dow Jones υποχωρεί 0,15%, ο S&P 500 εμφανίζει πτώση 0,22%, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,41% χαμηλότερα. 

Ένα ακόμη ιστορικό υψηλό για τον χρυσό, ο οποίος ενδοσυνεδριακά έφθασε στα 3.124,40 δολάρια και πλέον διαμορφώνεται στα 3.110,11 δολάρια με άνοδο 0,62%. Με κέρδη κινείται και ο άργυρος, καθώς βρίσκεται στο +0,75% και τα 35,3 δολάρια. 

Ήπια πτωτική πορεία για την αγορά πετρελαίου, με το brent να υποχωρεί 0,10% στα 73,27 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό έχει πτώση 0,06% στα 69,88 δολάρια. Περιορισμένη ανοδική κίνηση για το φυσικό αέριο με το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου να ενισχύεται 0,2% στα 41,30 ευρώ. 

Πιέσεις για τις περισσότερες κορυφαίες ασιατικές αγορές, με εξαίρεση τον ινδικό Nifty 50 ο οποίος ενισχύθηκε 0,01%. Πτώση 1,99% για τον Nikkei, με τον Hang Seng να αποδυναμώνεται 0,65% και τον Shanghai Composite να κινείται στο -0,67%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Τρίτη ημέρα ανόδου στο ΧΑ, επιστροφή αγοραστών και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας

Ξεπέρασε τις 2.060 μονάδες ο Γενικός Δείκτης που συνεχίζει σε ανοδική τροχιά για τρίτη συνεδρίαση. Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Τρ. Κύπρου, Aktor, Viohalco, ΟΤΕ, ΔΕΗ ενώ ξεχώρισε και Coca Cola HBC.
Χρηματιστήριο μετοχών πίνακας
ΑΓΟΡΕΣ

Η ανοδική κίνηση των διεθνών αγορών δίνει ώθηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ήπια άνοδο παρουσιάζουν οι τιμές των μετοχών στην έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, ακολουθώντας την τάση των ευρωπαϊκών αγορών. Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 2.022,25 μονάδες με άνοδο 0,24% και τζίρο 16,99 εκατ. ευρώ.