Χρηματιστήριο Αθηνών

Με άνοδο 12% οι τράπεζες οδηγούν τον ΓΔ πάνω από τις 560 μονάδες

Σε αντίθετο βηματισμό από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, η Λεωφ. Αθηνών διατηρεί την θετική της πορεία με τις τράπεζες να ενισχύονται διατηρώντας τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 560 μονάδες.

Διατηρεί την ανοδική του πορεία το Χρηματιστήριο Αθηνών παρά την αρνητική εικόνα που επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές δείχνουν ενθαρρυμένοι από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την στήριξη της οικονομίας, ενώ οι τράπεζες οδηγούν την κούρσα.

Τα δεδομένα δείχνουν πως η σημερινή συνεδρίαση μπορεί να κλείσει σε θετικό έδαφος παρά το γεγονός πως η κατάσταση παραμένει εύθραυστη καθώς οι διεθνείς αγορές, μετά τη χθεσινή άνοδο, δεν αποκλείεται να χάσουν έδαφος σήμερα -ο δείκτης Stoxx 50 υποχωρεί περισσότερο από 2%. Ιδιαίτερα σημαντική, εξάλλου, για την Ευρώπη είναι η τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ευρωζώνης για τα ομόλογα κορονοϊού, αλλά τα αποτελέσματα θα γίνουν πιθανότατα γνωστά αργά το βράδυ, μετά το κλείσιμο των συνεδριάσεων.

Στις 15:10 ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 1,56% στις 561,08 μονάδες με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 55,06 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 568,47 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 2,90%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει κέρδη 2,32% με την μετοχή της ΔΕΗ να σημειώνει άνοδο 3,23% με την μετοχή του ΟΠΑΠ να καταγράφει άνοδο 5,40% και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ 4,67% και η Jumbo 5,60%. Σε αρνητικό έδαφος η Μοτορ Οιλ με απώλειες 5,97% και η Τερνα Ενεργειακή 1,49% ενώ η Coca Cola σημειώνει απώλειες 2,04%.

Ο τραπεζικός δείκτης που διατηρεί στα υψηλά επίπεδα τον Γενικό Δείκτη ενισχύεται 11,77% με την μετοχή της Eurobank Ergasias να σημειώνει άνοδο 13,86% και η Alpha Bank 10,88% με την Εθνική να ενισχύεται κατά 11,84%. Η Τράπεζα Πειραιώς καταγράφει κέρδη 8,72% και η Attica Bank 4,23%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Στον... κατήφορο οι τραπεζικές μετοχές, πλησιάζουν σε διψήφιο ποσοστό πτώσης

Σε κακό διεθνές κλίμα, ο τραπεζικός δείκτης συνέχισε σήμερα την καθοδική του πορεία, με τις σωρευτικές απώλειες από την αρχή του έτους να ξεπερνούν το 9%. Υποτονικό αγοραστικό ενδιαφέρον, κάμψη του Δείκτη κατά 0,86%.
ΑΓΟΡΕΣ

Με κέρδη 1,90% και πάνω από τις 540 μονάδες ξεκίνησε ο ΓΔ

Ανοδική πορεία καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, εν μέσω περιορισμένης θετικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών που βρίσκουν στήριγμα στο «άλμα» των τιμών του πετρελαίου.
ΑΓΟΡΕΣ

Μεγάλη «βουτιά» με πολύ χαμηλό τζίρο στο ΧΑ

Με τις τράπεζες να υποχωρούν -10% και τον ισχυρό κλοιό πιέσεων που δημιουργήθηκε από την καθοδική πορεία των διεθνών αγορών και τις πληροφορίες για αναβολή στις πληρωμές μερισμάτων, ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε κάτω από τις 540 μονάδες.