ΓΔ: 1995.2 -0.50% Τζίρος: 353.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: Shutterstock

Συνεχίζεται η «κόντρα» αγοραστών και πωλητών στο Χρηματιστήριο

Διατηρείται πέριξ των 1.700 μονάδων ο Γενικός Δείκτης. Πιέσεις για την Alpha Bank. Ξεχωρίζουν ανοδικά οι τίτλοι των Aktor και ΔΑΑ.

Σταθερή είναι η προσπάθεια του ΧΑ να διατηρήσει το επίπεδο των 1.700 μονάδων, με τις αψιμαχίες μεταξύ αγοραστών και πωλητών να παραμένουν.

Ήπιες οι μεταβολές και στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να έχει κέρδη 0,2%, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα για τα προθεσμιακά συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, με τον S&P 500 να έχει ενίσχυση, επίσης, 0,2%.

Με ήπια διακύμανση ο Γενικός Δείκτης και αρκετές εναλλαγές πρόσημων από το ξεκίνημα της συνεδρίασης ο οποίος στις 12:01 βρίσκεται στο -0,02% και τις 1.701,54 μονάδες, με την αξία συναλλαγών να φθάνει στα 25,2 εκατ. ευρώ, ενώ 47 μετοχές ενισχύονται, έναντι 41 που υποχωρούν. Κέρδη 0,0,1% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να έχει πτώση 0,07%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κινείται 0,04% υψηλότερα.

Μεικτές τάσεις για τις τραπεζικές μετοχές. Πτώση 1,4% για την Alpha Bank, με τη Eurobank να έχει κέρδη 0,89%, την Εθνική Τράπεζα να έχει πτώση 0,19%, ενώ η Πειραιώς κινείται 0,73% υψηλότερα και η Optima Bank βρίσκεται στο +0,63%. 

Την καλύτερη πορεία στην υψηλή κεφαλαιοποίηση με κέρδη άνω του 1% ακολουθούν οι Aktor, μετά την εντυπωσιακή πορεία των μεγεθών της για το 2024 και ΔΑΑ. Πτώση 0,58% για την Coca-Cola HBC, ενώ ο ΟΤΕ παραμένει αμετάβλητος, με τον ΟΠΑΠ στο -0,26%, ενώ η ΔΕΗ κινείται 0,22% χαμηλότερα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακή πτώση μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Με απώλειες 1,92% ο Οκτώβριος τερμάτισε το σερί των 11 μηνών

Στις 1.995,20 μονάδες έκλεισε τον Οκτώβριο ο Γενικός Δείκτης που υποχώρησε κατά 0.50%. Σημαντικό ρόλο στις σημερινές απώλειες έπαιξε το placement στη HelleniQ Energy που έγινε στα 7,55 ευρώ με discount περίπου 7%.
Πτώση χρηματιστηρίου γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Επιστροφή στο «κόκκινο» καταγράφοντας βαριές απώλειες -1%

Επέστρεψε στα «κόκκινα» το ΧΑ με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 1% στις 2.005,02 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε 1,57% με την AlphaBank να έχει μόνο οριακές απώλειες στον απόηχο της ανακοίνωσης της Unicredit.