ΓΔ: 1830.08 -0.31% Τζίρος: 138.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:57:34
Φωτο: Shutterstock

Συνεχίζεται η «κόντρα» αγοραστών και πωλητών στο Χρηματιστήριο

Διατηρείται πέριξ των 1.700 μονάδων ο Γενικός Δείκτης. Πιέσεις για την Alpha Bank. Ξεχωρίζουν ανοδικά οι τίτλοι των Aktor και ΔΑΑ.

Σταθερή είναι η προσπάθεια του ΧΑ να διατηρήσει το επίπεδο των 1.700 μονάδων, με τις αψιμαχίες μεταξύ αγοραστών και πωλητών να παραμένουν.

Ήπιες οι μεταβολές και στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να έχει κέρδη 0,2%, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα για τα προθεσμιακά συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, με τον S&P 500 να έχει ενίσχυση, επίσης, 0,2%.

Με ήπια διακύμανση ο Γενικός Δείκτης και αρκετές εναλλαγές πρόσημων από το ξεκίνημα της συνεδρίασης ο οποίος στις 12:01 βρίσκεται στο -0,02% και τις 1.701,54 μονάδες, με την αξία συναλλαγών να φθάνει στα 25,2 εκατ. ευρώ, ενώ 47 μετοχές ενισχύονται, έναντι 41 που υποχωρούν. Κέρδη 0,0,1% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να έχει πτώση 0,07%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κινείται 0,04% υψηλότερα.

Μεικτές τάσεις για τις τραπεζικές μετοχές. Πτώση 1,4% για την Alpha Bank, με τη Eurobank να έχει κέρδη 0,89%, την Εθνική Τράπεζα να έχει πτώση 0,19%, ενώ η Πειραιώς κινείται 0,73% υψηλότερα και η Optima Bank βρίσκεται στο +0,63%. 

Την καλύτερη πορεία στην υψηλή κεφαλαιοποίηση με κέρδη άνω του 1% ακολουθούν οι Aktor, μετά την εντυπωσιακή πορεία των μεγεθών της για το 2024 και ΔΑΑ. Πτώση 0,58% για την Coca-Cola HBC, ενώ ο ΟΤΕ παραμένει αμετάβλητος, με τον ΟΠΑΠ στο -0,26%, ενώ η ΔΕΗ κινείται 0,22% χαμηλότερα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Οι πιέσεις στις τράπεζες σπρώχνουν χαμηλότερα τον Γενικό Δείκτη

Παραμένουν οι έντονες πτωτικές πιέσεις στον Γενικό Δείκτη με τους επενδυτές να έχουν στο επίκεντρο τις τραπεζικές μετοχές που καταγράφουν απώλειες άνω του 1%. Πτώση που ξεπερνά το 3% για την μετοχή της Jumbo.
Χρηματιστήριο
ΑΓΟΡΕΣ

Αρνείται να... υποχωρήσει ο Γ. Δείκτης, ισχυρή στήριξη από τις τράπεζες

Με υπεραπόδοση των τραπεζικών μετοχών, αλλά και νέες τοποθετήσεις σε αρκετά blue chips, ο Γενικός Δείκτης άλλαξε πρόσημο και έκλεισε στο υψηλό ημέρας. Κέρδη 1,93% για την Εθνική, 1,16% για την Πειραιώς και 0,75% για την Alpha Bank.