ΓΔ: 2626.47 -0.09% Τζίρος: 170.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:31:38
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
Φωτο: Shutterstock

Ήπια ανοδική κίνηση στην Ευρώπη, η προσοχή σε μεγέθη τριμήνου

Κέρδη 1% για τον δείκτη αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς υπάρχει άρση ορισμένων δασμών από τις ΗΠΑ. Πιέσεις για πετρέλαιο και πολύτιμα μέταλλα.

Ανοδικά αλλά χωρίς μεγάλες εξάρσεις τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ώθηση από τις μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς υπάρχει νέα υπαναχώρηση του Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με την επιβολή δασμών. 

Άνοδος 0,31% για τον Stoxx 600, με την αυτοκινητοβιομηχανία να ενισχύεται 1%, ενώ ο DAX κινείται 0,54% υψηλότερα, ο FTSE 100 έχει κέρδη 0,07% και ο CAC 40 ενισχύεται 0,37%. Μεικτές οι τάσεις για την περιφέρεια, με τον FTSE MIB να έχει άνοδο 0,19%, ενώ αντίθετα ο ΙΒΕΧ 35 υποχωρεί 1,03%. 

Πτωτική κίνηση για τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί 0,01%, τον S&P 500 να έχει απώλειες 0,21% και τον Nasdaq να αποδυναμώνεται 0,32%. 

Πάντως ο Αμερικανός πρόεδρος φροντίζει να διατηρεί στην.. τσίτα τις αγορές, καθώς εξαπέλυσε νέα επίθεση ενάντια στον πρόεδρο της Fed, Τζερόμ Πάουελ, σημειώνοντας ότι ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ ξέρει καλύτερα για τα επιτόκια από τον Πάουελ. 

Μεγάλες πιέσεις για την αγορά πετρελαίου, με το brent να υποχωρεί 1,55% στα 62,30 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό αποδυναμώνεται 1,70% στα 59,39 δολάρια. Ανάλογη η εικόνα και για την αγορά φυσικού αερίου με το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου να υποχωρεί 1,3% στα 31,52 ευρώ. 

Πτωτικές οι τάσεις και για την αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να υποχωρεί 0,56% στα 3.314,96 δολάρια, ενώ πολύ πιο μεγάλες είναι οι πιέσεις για τον άργυρο που αποδυναμώνεται 2,48% στα 32,45 δολάρια. 

Μεικτές οι τάσεις στις κορυφαίες ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να ενισχύεται 0,57%, ενώ κατά 0,54% υψηλότερα κινήθηκε ο Hang Seng, με τον Nifty 50 να εμφανίζει οριακή άνοδο 0,02%. Αντίθετα πτώση 0,23% εμφάνισε ο Shanghai Composite

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Euronext πρόσοψη
ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν νέα ιστορικά υψηλά, με τον δείκτη STOXX 600 να ενισχύεται 0,9% στις 655,2 μονάδες, λόγω έντονου ενδιαφέροντος για τον τεχνολογικό κλάδο, που σημείωσε άνοδο 2,2%. Δυναμική πορεία για τέταρτο μήνα.
Γραφική χρηματιστηρίου πτώσης
ΑΓΟΡΕΣ

Διατηρούνται οι πιέσεις στον ΓΔ, απομακρύνεται από τις 2.500 μονάδες

Διευρύνει την πτώση στις 2.471,56 μονάδες ο Γενικός Δείκτης υποχωρώντας κατά 1,41%, εξαιτίας των πιέσεων που εντείνονται από τις διεθνείς αγορές. Διατηρούνται οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Απώλειες για τον Γενικό Δείκτη μετά το 3ήμερο ράλι εν αναμονή της ΕΚΤ

Στις 2.472,63 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 1,36% ο Γενικός Δείκτης. Ισχυρές πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές και φόντο τη γεωπολιτική αβεβαιότητα, καθώς οι επενδυτές κατοχυρώνουν τα πρόσφατα κέρδη.