ΓΔ: 1867.57 2.68% Τζίρος: 333.77 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
ηλεκτρονικός πίνακας μετοχών
Ανάκαμψη στις ευρωπαϊκές αγορές μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις

Συνεδρίαση χωρίς χρώμα στο χρηματιστήριο, έκλεψε την παράσταση η Qualco

Έχασε τη μάχη για θετικό πρόσημο ο Γενικός Δείκτης, έκλεισε με πτώση 0,29%. Ελεγχόμενες οι ρευστοποιήσεις. Alpha και Coca Cola HBC «έβαλαν πλάτη» στον Δείκτη. Εντυπωσιακή πρεμιέρα για την Qualco, με εκτίναξη 12%.

Σε μια άχρωμη συνεδρίαση, όπου μόνο η εντυπωσιακή πρεμιέρα της Qualco ξεχώρισε στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης προσπάθησε να κρατήσει θετικό πρόσημο, αλλά τελικά έκλεισε στο χαμηλό ημέρας, με μικρές απώλειες (-0,29%), στις 1.785,84 μονάδες,

Χωρίς να υπάρχουν νέοι καταλύτες για συνέχιση της ανόδου πάνω από τις 1.790 μονάδες που έπιασε χθες ο Γενικός Δείκτης, σε νέο ρεκόρ 15ετίας, η συνεδρίαση κύλησε με ελεγχόμενες πιέσεις στις περισσότερες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ενώ στο ταμπλό οι πτωτικές μετοχές (58) ξεπέρασαν τις ανοδικές (43). Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 166,8 εκατ. ευρώ.

Οι σταθεροποιητικές τάσεις χαρακτήρισαν και τις κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ οι αμερικανικοί δείκτες άνοιξαν με μικρή πτώση, μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων για τις τιμές παραγωγού και τις λιανικές πωλήσεις, που ενίσχυσαν τους φόβους για οικονομική επιβράδυνση στις ΗΠΑ.

Οι τραπεζικές μετοχές έχασαν σήμερα έδαφος, με τον κλαδικό δείκτη να υποχωρεί 0,39%, Μόνο η Alpha Bank κράτησε θετικό πρόσημο (0,99%), ενώ η Eurobank υποχώρησε 1,15%, η Εθνική 0,68% και η Πειραιώς 0,11%. Διόρθωση μετά την άνοδο για την Optima, που έκλεισε με απώλειες 1,92%.

Στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, ουσιαστικά «έβαλε πλάτη», εκτός από την Alpha Bank, μόνο η μετοχή της Coca Cola HBC, που κέρδισε σήμερα 0,8%. Κέρδη 0,44% για τη Σαράντης και οριακή άνοδος 0,1% για τη Metlen και 0,05% για τον ΔΑΑ. Με απώλειες που ξεπέρασαν το 1% έκλεισαν οι ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Helleniq Energy, ΔΕΗ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Σε αυτή την άχρωμη συνεδρίαση, ξεχώρισε με έμφαση η Qualco, στην πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής στο ΧΑ, μετά το επιτυχημένο IPO που καλύφθηκε πέντε φορές. Η μετοχή κινήθηκε σταθερά ανοδικά και έκλεισε με κέρδη 12,09% στα 6,12 ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 2,53 εκατ. τεμάχια, αξίας 14,9 εκατ. ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MSCI
ΑΓΟΡΕΣ

Άνοιξε «παράθυρο» ο οίκος MSCI για αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Ο οίκος MSCI αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να αναθεωρηθεί ο κανόνας που δεν επιτρέπει στο ΧΑ να αναβαθμισθεί στις ανεπτυγμένες αγορές. Σημαντική πρόοδος σε όλους τους άλλους κανόνες, πληρούνται ήδη τα κριτήρια.
Νομίσματα και γραφήματα χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Στήθηκε... πάρτι στο χρηματιστήριο, άλμα για τράπεζες - blue chips

Κέρδη 2,68% για τον Γενικό Δείκτη και άνοδος σχεδόν 5% σε τρεις συνεδριάσεις. Ολοταχώς προς νέο ρεκόρ έτους η αγορά. Εντυπωσιακή αύξηση των συναλλαγών στα 333 εκατ. ευρώ. Στα ύψη οι τραπεζικές μετοχές. Προσδοκίες για την MSCI.
Χρηματιστηριακή αγορά γραφικά
ΑΓΟΡΕΣ

Με «πατημένο το γκάζι» πάνω από τις 1.860 μονάδες συνεχίζει ο Γενικός Δείκτης

Πάνω από τις 1.860 μονάδες συνεχίζει να τρέχει ο Γενικός Δείκτης, με το ΧΑ να υπεραποδίδει έναντι των ευρωπαϊκών αγορών. Κοντά στο 4% τα κέρδη για τις τράπεζες, και υψηλά κέρδη για τα «βαριά χαρτιά» της αγοράς.
Χρηματιστήριο και αγορές
ΑΓΟΡΕΣ

Δυναμικό ριμπάουντ στο Χρηματιστήριο με αιχμή τις τράπεζες

Υψηλές ανοδικές τάσεις επικρατούν στον Γενικό Δείκτη που κινείται πάνω και από τις 1.860 μονάδες, εν μέσω θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές. Στο επίκεντρο τράπεζες και blue chips, ενώ ξεπέρασαν ήδη τα 100 εκατ. οι συναλλαγές.