ΓΔ: 2102.41 1.82% Τζίρος: 290.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:08:43
Χρηματιστήριο και αγορές
Φώτο: Shutterstock

Νίκησαν πάλι οι αγοραστές στο ΧΑ παρά την ασθενή εκκίνηση της αγοράς

Η αγορά ξεπέρασε την αρχική αδυναμία και την υποτονική συμπεριφορά των τραπεζών και ο Γενικός Δείκτης έκλεισε πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας. Ξεχώρισαν Αεροδρόμιο, Coca Cola, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Optima Bank.

Οι αγοραστές πήραν το πάνω χέρι μετά την αδύναμη εκκίνηση της αγοράς, όπου ο Δείκτης έπεσε έως τις 1.796 μονάδες και τον οδήγησαν τελικά σε κλείσιμο πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας, στις 1.810,72 μονάδες, με άνοδο 0,37%.

Οι βασικοί δείκτες δεν είχαν σήμερα ισχυρή στήριξη από τις τράπεζες (ο κλαδικός δείκτης υποχώρησε οριακά, κατά 0,07%), όμως πήραν ώθηση από άλλους τίτλους της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με πρώτη την Coca Cola HBC. Με το σημερινό κλείσιμο, ο Γενικός Δείκτης σπάει ένα ακόμη υψηλό 15ετίας. 

Οι επενδυτές είχαν σήμερα να «ζυγίζουν» από τη μια την αναβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας σε "θετικές" από τον οίκο Fitch, ο οποίος διατήρησε την αξιολόγηση στο "ΒΒΒ-" και, από την άλλη την επιδείνωση του κλίματος στις διεθνείς αγορές, μετά την υποβάθμιση των ΗΠΑ από τον οίκο Moody's.

Πάντως, η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά περιόρισε τις αρχικές απώλειες και οι τρεις βασικοί δείκτες σημείωναν πτώση μικρότερη του 0,50% μετά το κλείσιμο των συναλλαγών στο ΧΑ.

Στο ταμπλό των τραπεζικών μετοχών, η Alpha είχε απώλειες 0,85%, ενώ η Eurobank έμεινε αμετάβλητη, η Εθνική ενισχύθηκε οριακά (+0,05%) και η Πειραιώς κέρδισε 0,22%.

Στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, ξεχώρισαν σήμερα το Αεροδρόμιο, με άνοδο 3,17%, η Coca Cola HBC με 1,43%, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με 1,42% και η Optima Bank με 1,07%. Άνοδο που πλησίασε το 1% είχαν ΟΤΕ, Lamda και Motor Oil.

Στον αντίποδα, τις σημαντικότερες απώλειες είχαν Viohalco (-1,19%) και Ελλάκτωρ (-1,05%). Πτωτικά κινήθηκαν, επίσης, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Alpha, Aktor, Τιτάν, ΟΠΑΠ και Jumbo.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο
ΑΓΟΡΕΣ

Πριν το άνοιγμα του ΧΑ: Νέα «βουτιά» στις αγορές λόγω Μέσης Ανατολής

Σε αρνητικό περιβάλλον ξεκινά σε λίγο η σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑ καθώς ισχυρές πιέσεις σημειώνοντας στις διεθνείς αγορές με φόντο την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή. Μεγάλη άνοδο και της τιμής του πετρελαίου.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Τα μηνύματα του «ταμπλό» μετά από 3 εβδομάδες πολέμου στο Ιράν

Τι δείχνει το χρηματιστηριακό ταμπλόμετά από 3 εβδομάδες πολέμου. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων ενεργοβόρες μετοχές και τράπεζες. Οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες, ποιες νίκησαν τον ΓΔ και ποιες κινήθηκαν κόντρα στο ρεύμα. Αναλυτικοί πίνακες.