ΓΔ: 2013.59 -0.50% Τζίρος: 201.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Μετοχές χρηματιστηρίου
Φωτο: Shutterstock

Ακολουθεί τον ανοδικό βηματισμό των ευρωπαϊκών αγορών ο Γενικός Δείκτης

Ήπια άνοδο παρουσιάζουν οι τιμές των μετοχών στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, ακολουθώντας τη θετική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών.

Ανοδικές τάσεις καταγράφει ο Γενικός Δείκτης στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω ήπιας ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών.

O Γενικός Δείκτης στις 11:20, διαμορφώνεται στις 1.952,49 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,29% με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 41 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 52 μετοχές, 34 πτωτικά και 20 παραμένουν σταθερές.

Η αγορά έχει συμπληρώσει έξι ανοδικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης καταγράφει συνολικά κέρδη 4,22%.

Σήμερα οι μετοχές της Optima Bank διαπραγματεύονται με νέα ονομαστική αξία 1,15 ευρώ από 3,45 ευρώ και χωρίς το δικαίωμα στις δωρεάν μετοχές με αναλογία 3 νέες για κάθε 1 παλιά. Η τιμή εκκίνησης της μετοχής είναι τα 7,43 ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,31%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,08%. 

Στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης η μετοχή της Coca Cola HBC σημειώνει άνοδο 0,22%, και η ΔΕΗ ενισχύεται κατά 1,11%, ενώ ο ΟΤΕ κερδίζει 0,19%. Κατά 0,15% σημειώνει άνοδο η μετοχή της Lamda και 0,34% της Jumbo.

Σε αρνητικό έδαφος η μετοχή της ΤΙΤΑΝ με απώλειες 0,39% και η Aktor με πτώση 0,74%, ενώ η μετοχή του ΟΠΑΠ καταγράφει οριακές απώλειες 0,05%.

Κέρδη 0,47% για τον τραπεζικό δείκτη, με την μετοχή της Alpha Bank να σημειώνει οριακή άνοδο 0,03%. Η Eurobank καταγράφει πτώση 0,19% ενώ παραμένει αμετάβλητη η μετοχή της Εθνικής. Κέρδη 0,89% για την Πειραιώς ενώ η μετοχή της Optima ενισχύεται κατά 9,79% και η μετοχή της Τρ. Κύπρου σημειώνει πτώση κατά 0,30%.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: CNL Capital (+18,80%) και Λανακάμ(κ) (+6,36%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Μαθιός Πυρίμαχα (-6,67%) και Τρία 'Αλφα(κ) (-2,30%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ηλεκτρονικός πίνακας μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Εισαγόμενες πιέσεις στο Χρηματιστήριο, απώλειες -0,50% για τον Γενικό Δείκτη

Κατάφερε να κρατήσει τις 2.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης και με πρωταγωνίστριες τις μετοχές της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της Metlen και τις Aegean περιόρισε τις απώλειες στο 0,50% κλείνοντας στις 2.013,59 μονάδες.
Χρηματιστήριο μετοχές γραφήματα
MARKET MAKER

ΧΑ: Το ταμπλό βάφτηκε καταπράσινο, κλείνουν σορτ στη Metlen και η ΔΕΗ

Το ταμπλό βάφτηκε καταπράσινο με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει ισχυρή άνοδο, βάζοντας και πάλι το 2 μπροστά. Πολλά βαριά χαρτιά είχαν αγοραστές, είτε λόγω αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου ή και προσδοκιών όπως είδαμε στον ενεργειακό κλάδο.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Δυναμική επιστροφή πάνω από τις 2.000 μονάδες με ενέργεια και τράπεζες

Στις 2.023,80 μονάδες με κέρδη 1,43% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Το σύνθημα της ανόδου, έδωσαν οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου με τη μετοχή της ΔΕΗ να γράφει νέα υψηλά 16 ετών με μεγάλο όγκο συναλλαγών.