ΓΔ: 2367.23 -1.66% Τζίρος: 188.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:37:37
Μετοχές χρηματιστηρίου
Φωτο: Shutterstock

Ακολουθεί τον ανοδικό βηματισμό των ευρωπαϊκών αγορών ο Γενικός Δείκτης

Ήπια άνοδο παρουσιάζουν οι τιμές των μετοχών στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, ακολουθώντας τη θετική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών.

Ανοδικές τάσεις καταγράφει ο Γενικός Δείκτης στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω ήπιας ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών.

O Γενικός Δείκτης στις 11:20, διαμορφώνεται στις 1.952,49 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,29% με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 41 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 52 μετοχές, 34 πτωτικά και 20 παραμένουν σταθερές.

Η αγορά έχει συμπληρώσει έξι ανοδικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης καταγράφει συνολικά κέρδη 4,22%.

Σήμερα οι μετοχές της Optima Bank διαπραγματεύονται με νέα ονομαστική αξία 1,15 ευρώ από 3,45 ευρώ και χωρίς το δικαίωμα στις δωρεάν μετοχές με αναλογία 3 νέες για κάθε 1 παλιά. Η τιμή εκκίνησης της μετοχής είναι τα 7,43 ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,31%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,08%. 

Στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης η μετοχή της Coca Cola HBC σημειώνει άνοδο 0,22%, και η ΔΕΗ ενισχύεται κατά 1,11%, ενώ ο ΟΤΕ κερδίζει 0,19%. Κατά 0,15% σημειώνει άνοδο η μετοχή της Lamda και 0,34% της Jumbo.

Σε αρνητικό έδαφος η μετοχή της ΤΙΤΑΝ με απώλειες 0,39% και η Aktor με πτώση 0,74%, ενώ η μετοχή του ΟΠΑΠ καταγράφει οριακές απώλειες 0,05%.

Κέρδη 0,47% για τον τραπεζικό δείκτη, με την μετοχή της Alpha Bank να σημειώνει οριακή άνοδο 0,03%. Η Eurobank καταγράφει πτώση 0,19% ενώ παραμένει αμετάβλητη η μετοχή της Εθνικής. Κέρδη 0,89% για την Πειραιώς ενώ η μετοχή της Optima ενισχύεται κατά 9,79% και η μετοχή της Τρ. Κύπρου σημειώνει πτώση κατά 0,30%.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: CNL Capital (+18,80%) και Λανακάμ(κ) (+6,36%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Μαθιός Πυρίμαχα (-6,67%) και Τρία 'Αλφα(κ) (-2,30%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακή αγορά ανάλυση
ΑΓΟΡΕΣ

«Άλωσε» και τις 2.400 μονάδες το Χρηματιστήριο με νέο άλμα +1,56%

Συνεχίστηκε με ένταση το ανοδικό ράλι στο Χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 2.407,07 μονάδες (+1,56%) με υψηλό τζίρο. Ισχυρή αντίδραση Lamda (+6,29%), μεγάλα κέρδη για Coca Cola HBC, Βιοχάλκο, ΕΛΠΕ και Motor Oil.
GEK TERNA, TERNA ENERGIAKI, George Peristeris, Giorgos Peristeris
ΑΓΟΡΕΣ

Σπάει τα ρεκόρ η ΓΕΚ Τέρνα: Το ράλι της μετοχής και οι νέες τιμές στόχοι

Η ΓΕΚ Τέρνα συνεχίζει το εντυπωσιακό ράλι +35% από την αρχή του έτους και πλησιάζει τα υψηλά του 1999. Ώθηση από αναβαθμίσεις τιμών στόχων και σενάρια για MSCI. Τιμές πάνω από 40 ευρώ «βλέπουν» οι αναλυτές.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
MARKET MAKER

Στα ύψη τζίρος και τράπεζες, η απτόητη ΓΕΚ Τέρνα και ποια μικρή αφυπνίστηκε

Η αγορά συνεχίζει, ισχυρό το ράλι με υψηλούς τζίρους, εντυπωσιακές ροές στις τράπεζες και μετοχές μετρημένες στα δάκτυλα. Πρωταγωνιστούν οι τράπεζες με 436 εκατ. ευρώ τζίρο, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Coca Cola.