ΓΔ: 2387.04 -0.83% Τζίρος: 55.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:39:37
Χρηματιστήριο με γραφήματα
Φωτο: Shutterstock

Διορθώνει ο Γενικός Δείκτης σήμερα στο ΧΑ, πτωτικά τράπεζες και Coca Cola

Με κατοχύρωση των κερδών τους ξεκίνησαν σήμερα οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται στο «κόκκινο».

Πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου. Οι επενδυτές προχωρούν σε κατοχύρωση μέρους των κερδών που πέτυχαν οι τιμές των μετοχών στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε σημειώσει συνολικά κέρδη 3,81%, καταγράφοντας νέα υψηλά 15 ετών, ξεπερνώντας και τις 2.000 μονάδες. Την ίδια ώρα η Ευρώπη κινείται θετικά με ανάμεικτα οικονομικά αποτελέσματα εταιρειών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 11:00, διαμορφώνεται στις 2.023,71 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,54%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 28,95 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,61%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,11%. Αρνητικός και ο τραπεζικός δείκτης στο -0,55%

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo (+3,10%), της Lamda Development (+1,54%) και της Elvalhalcor (+1,41%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (-6,29%), της Μυτιληναίος (-2,34%), της Eurobank (-1,41%) και της Alpha Bank (-1,26%).

Ανοδικά κινούνται 44 μετοχές, 34 πτωτικά και 19 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Κλωστήρια Ναυπάκτου (+7,84%) και Μαθιός Πυρίμαχα (+6,34%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Coca Cola HBC (-6,29%) και Ακρίτας (-3,72%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακή αγορά ανάλυση
ΑΓΟΡΕΣ

«Άλωσε» και τις 2.400 μονάδες το Χρηματιστήριο με νέο άλμα +1,56%

Συνεχίστηκε με ένταση το ανοδικό ράλι στο Χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 2.407,07 μονάδες (+1,56%) με υψηλό τζίρο. Ισχυρή αντίδραση Lamda (+6,29%), μεγάλα κέρδη για Coca Cola HBC, Βιοχάλκο, ΕΛΠΕ και Motor Oil.
GEK TERNA, TERNA ENERGIAKI, George Peristeris, Giorgos Peristeris
ΑΓΟΡΕΣ

Σπάει τα ρεκόρ η ΓΕΚ Τέρνα: Το ράλι της μετοχής και οι νέες τιμές στόχοι

Η ΓΕΚ Τέρνα συνεχίζει το εντυπωσιακό ράλι +35% από την αρχή του έτους και πλησιάζει τα υψηλά του 1999. Ώθηση από αναβαθμίσεις τιμών στόχων και σενάρια για MSCI. Τιμές πάνω από 40 ευρώ «βλέπουν» οι αναλυτές.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
MARKET MAKER

Στα ύψη τζίρος και τράπεζες, η απτόητη ΓΕΚ Τέρνα και ποια μικρή αφυπνίστηκε

Η αγορά συνεχίζει, ισχυρό το ράλι με υψηλούς τζίρους, εντυπωσιακές ροές στις τράπεζες και μετοχές μετρημένες στα δάκτυλα. Πρωταγωνιστούν οι τράπεζες με 436 εκατ. ευρώ τζίρο, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Coca Cola.