ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Χρηματιστήριο Αθηνών είσοδος
Η είσοδος του Χρηματιστηρίου Αθηνών με τον πίνακα τιμών στο προσκήνιο.

Απώλειες για τον Γενικό Δείκτη εν μέσω πτωτικού κλίματος στις διεθνείς αγορές

Απώλειες καταγράφει στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης ενώ αρνητικό κλίμα επικρατεί και στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.

Ήπιες πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών και η αγορά επανέρχεται σε πτωτική τροχιά μετά τη χθεσινή ήπια ανοδική κίνηση, εν μέσω πτωτικού κλίματος και στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές.

O Γενικός Δείκτης στις 11:00, διαμορφώνεται στις 2.023,42 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,39%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 8,85 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 21 μετοχές, 62 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,33%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,64%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+0,60%) και της Eurobank (+0,19%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (-1,36%), της Metlen (-1,09%), της Jumbo (-0,99%) και της Aktor (-0,90%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: MIG(+5,64%) και Ιατρικό (+1,85%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Elinoil (-4,35%) και Προοδευτική (-4,35%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Όσα δεν είδατε στην πιο κρίσιμη συνεδρίαση του Χ.Α. των τελευταίων 13 ετών

Επειτα από 13 χρόνια το ελληνικό χρηματιστήριο επιστρέφει στις ανεπτυγμένες αγορές. Οι μεγάλοι ξένοι διαχειριστές που ακολουθούν τους δείκτες, έπρεπε να αναδιατάξουν τις θέσεις τους οδηγώντας τον τζίρο σε ιστορικό ρεκόρ.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

D-Day για τη Euronext Athens – H μεγάλη μετάβαση και ο φόβος των χρηματιστών

«Μην ενοχλείτε μετά τις 15:00». Αυτό ήταν το μήνυμα στελέχους κορυφαίας χρηματιστηριακής σε μεγάλους πελάτες, καθώς περιμένουν πολύ μεγάλες εντολές από εκείνη την ώρα και μέχρι και το κλείσιμο. Εκτιμήσεις για ροές 9 δισ.