ΓΔ: 2407.07 1.56% Τζίρος: 399.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Χρηματιστηριακό γράφημα μετοχών
Φωτο: Shutterstock

Βγάζει αντίδραση μετά την πτώση, πάνω από τις 2.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Με ανοδικές τάσεις κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της συνεδρίασης, εν μέσω της ήπιας αντίδρασης των ευρωπαϊκών αγορών, μετά τη χθεσινή σημαντική υποχώρηση.

Τον βηματισμό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων ακολουθεί ο Γενικός Δείκτης που ανακάμπτει μετά τη χθεσινή «βουτιά», και διατηρείται στις παρυφές των 2.000 μονάδων.

O Γενικός Δείκτης στις 11:30, διαμορφώνεται στις 2.009,58 μονάδες, σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,39%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 27,43 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 51 μετοχές, 35 πτωτικά και 21 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,31%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,33%.

Στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης, η Coca Cola HBC σημειώνει οριακά κέρδη, και η Metlen κερδίζει 0,84%. Πάνω από 1% τα κέρδη για ΤΙΤΑΝ, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ ενώ άνοδο 0,95% σημειώνει και η μετοχή του ΟΤΕ. Κέρδη 0,56% για την Lamda και 0,58% για ΔΑΑ.

Αντιθέτως σε αρνητικό πρόσημο βρίσκεται η μετοχή της Jumbo με απώλειες 0,54%, ενώ η Elvalhalcor σημειώνει πτώση 0,97% και η Viohalco 0,47%.

Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει μικρή άνοδο 0,18%, με την μετοχή της Alpha Bank να κερδίζει 0,32%, η Eurobank καταγράφει οριακές απώλειες 0,13%, ενώ η μετοχή της Εθνικής ενισχύεται κατά 0,54%. Οριακά κέρδη 0,12% για την Πειραιώς, ενώ η Optima υποχωρεί κατά 1,31% και η Τρ. Κύπρου σημειώνει μικρά κέρδη κατά 0,27%.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κτήμα Λαζαρίδη (+3,81%) και Κέκροψ (+2,93%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Εκτέρ (-2,99%) και Αφοί Κορδέλλου (-2,38%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακή αγορά ανάλυση
ΑΓΟΡΕΣ

«Άλωσε» και τις 2.400 μονάδες το Χρηματιστήριο με νέο άλμα +1,56%

Συνεχίστηκε με ένταση το ανοδικό ράλι στο Χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 2.407,07 μονάδες (+1,56%) με υψηλό τζίρο. Ισχυρή αντίδραση Lamda (+6,29%), μεγάλα κέρδη για Coca Cola HBC, Βιοχάλκο, ΕΛΠΕ και Motor Oil.
GEK TERNA, TERNA ENERGIAKI, George Peristeris, Giorgos Peristeris
ΑΓΟΡΕΣ

Σπάει τα ρεκόρ η ΓΕΚ Τέρνα: Το ράλι της μετοχής και οι νέες τιμές στόχοι

Η ΓΕΚ Τέρνα συνεχίζει το εντυπωσιακό ράλι +35% από την αρχή του έτους και πλησιάζει τα υψηλά του 1999. Ώθηση από αναβαθμίσεις τιμών στόχων και σενάρια για MSCI. Τιμές πάνω από 40 ευρώ «βλέπουν» οι αναλυτές.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
MARKET MAKER

Στα ύψη τζίρος και τράπεζες, η απτόητη ΓΕΚ Τέρνα και ποια μικρή αφυπνίστηκε

Η αγορά συνεχίζει, ισχυρό το ράλι με υψηλούς τζίρους, εντυπωσιακές ροές στις τράπεζες και μετοχές μετρημένες στα δάκτυλα. Πρωταγωνιστούν οι τράπεζες με 436 εκατ. ευρώ τζίρο, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Coca Cola.