ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ελληνικό Χρηματιστήριο

Ήπια ανοδικά το Χρηματιστήριο 

Η επόμενη ημέρα μετά από τη μερική άρση του lockdown απασχολεί τους επενδυτές, καθώς όλα δείχνουν ότι η οικονομία εισέρχεται σε μία «νέα κανονικότητα».

Διατηρούνται οι θετικές τάσεις για το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να παραμένουν, όμως, ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις τους, εν αναμονή τόσο των συνθηκών που θα επικρατήσουν μετά την άρση του lockdown όσο και των όποιων αποτελεσμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Όλα δείχνουν ότι η 4η Μαΐου θα είναι η ημέρα-κλειδί, καθώς εκτιμάται ότι θα υπάρξει άρση μέρους των περιορισμών τόσο για τη λειτουργία των επιχειρήσεων όσο και για τις μετακινήσεις των πολιτών. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι υπό ποιες προϋποθέσεις και βάσει ποιών κανόνων θα γίνει η επιστροφή έστω και σε μία μερική κανονικότητα, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι το πλήγμα στην οικονομία είναι, ήδη, βαθύ και θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να ξεπεραστεί. 

Την ίδια ώρα οι επενδυτές τόσο στη Λεωφόρο Αθηνών όσο και στις διεθνείς αγορές δεν έχουν μεγάλες προσδοκίες για τα αποτελέσματα της σημερινής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, καθώς το χάσμα Βορρά και Νότου δεν έχει γεφυρωθεί. Πάντως η ΕΚΤ έπραξε πάλι αυτά που όφειλε, ανακοινώνοντας ότι θα δέχεται ως ενέχυρα για παροχή δανείων και ομόλογα με αξιολόγηση «junk», ώστε να υπάρξει χαλάρωση των πιέσεων και για χώρες που τυχόν θα υποβαθμιστούν από τους οίκους αξιολόγησης. 

Με όλα τα παραπάνω στο επίκεντρο ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,7%, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 4,33 εκατ. ευρώ. Θετική η εικόνα για τον τραπεζικό δείκτη με κέρδη 1,43%, ενώ κατά 0,58% υψηλότερα κινείται ο FTSE 25.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Σταθεροποίηση στο Χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτη κοντά στις 920 μον.

Οριακή διακύμανση για την αγορά, με τους επενδυτές να διατηρούν στάση αναμονής περιμένοντας την ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ β' τριμήνου. Ξεχωρίζει η μετοχή της Sarantis στο +1%, ενώ αντίθετα στο -1% βρίσκεται ο ΟΠΑΠ.
ΑΓΟΡΕΣ

Ντεμπούτο στον Nasdaq για την Coinbase με αποτίμηση 68 δισ. δολ.

«Η εισαγωγή είναι σημαντική με την έννοια ότι σηματοδοτεί την ανάπτυξη του κλάδου και την αποδοχή του στις κυρίαρχες δραστηριότητες», δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών, Γουίλιαμ Κονγκ.