ΓΔ: 888.33 1.04% Τζίρος: 6.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:16:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Άνω του 2% τα κέρδη για το Χρηματιστήριο 

Η πολύ καλή πορεία των τραπεζικών μετοχών, στηρίζει την ανοδική αντίδραση στην ελληνική αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνά το φράγμα των 600 μονάδων.

Ισχυρές ανοδικές τάσεις επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά η οποία έχει διασπάσει ανοδικά τα επίπεδα των 600 μονάδων. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές, ενώ σε χαμηλά επίπεδα κινείται η συναλλακτική δραστηριότητα.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται άνω των 600 μονάδων, σημειώνοντας άνοδο 2,24%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 17,78 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 2,53%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,74%.

Παράλληλα όλα δείχνουν ότι η 4η Μαΐου θα είναι η ημέρα-κλειδί, καθώς εκτιμάται ότι θα υπάρξει άρση μέρους των περιορισμών τόσο για τη λειτουργία των επιχειρήσεων όσο και για τις μετακινήσεις των πολιτών. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι υπό ποιες προϋποθέσεις και βάσει ποιών κανόνων θα γίνει η επιστροφή έστω και σε μία μερική κανονικότητα, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι το πλήγμα στην οικονομία είναι, ήδη, βαθύ και θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να ξεπεραστεί. 

Την ίδια ώρα οι επενδυτές τόσο στη Λεωφόρο Αθηνών όσο και στις διεθνείς αγορές δεν έχουν μεγάλες προσδοκίες για τα αποτελέσματα της σημερινής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, καθώς το χάσμα Βορρά και Νότου δεν έχει γεφυρωθεί. Πάντως η ΕΚΤ έπραξε πάλι αυτά που όφειλε, ανακοινώνοντας ότι θα δέχεται ως ενέχυρα για παροχή δανείων και ομόλογα με αξιολόγηση «junk», ώστε να υπάρξει χαλάρωση των πιέσεων και για χώρες που τυχόν θα υποβαθμιστούν από τους οίκους αξιολόγησης. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (+7,63%), της Alpha Bank (+6,03%), της Πειραιώς (+5,39%), της Eurobank (+5,00%) και του ΟΠΑΠ (+4,76%).

Αντιθέτως πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (-0,32%) και της ΕΧΑΕ (-0,29%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+6,36%) και της Ακίνητης Περιουσίας (+4,23%), ενώ απώλειες καταγράφει μόνο ο δείκτης του Εμπορίου (-2,06%).  Ανοδικά κινούνται 76 μετοχές, 27 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Σταθεροποίηση στο Χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτη κοντά στις 920 μον.

Οριακή διακύμανση για την αγορά, με τους επενδυτές να διατηρούν στάση αναμονής περιμένοντας την ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ β' τριμήνου. Ξεχωρίζει η μετοχή της Sarantis στο +1%, ενώ αντίθετα στο -1% βρίσκεται ο ΟΠΑΠ.
ΑΓΟΡΕΣ

Ντεμπούτο στον Nasdaq για την Coinbase με αποτίμηση 68 δισ. δολ.

«Η εισαγωγή είναι σημαντική με την έννοια ότι σηματοδοτεί την ανάπτυξη του κλάδου και την αποδοχή του στις κυρίαρχες δραστηριότητες», δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών, Γουίλιαμ Κονγκ.