ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
αντλίες άντλησης πετρελαίου
Φώτο: Shutterstock

Νέα «βουτιά» 15,8% για το αμερικανικό αργό, ανύπαρκτοι οι χώροι αποθήκευσης

Οι χώροι αποθήκευσης στις ΗΠΑ έχουν φθάσει λίγο πριν το σημείο κορεσμού, με τους αναλυτές να μην τολμούν να δημοσιοποιήσουν εκτιμήσεις για την πορεία των πετρελαϊκών τιμών. 

Η απόλυτη πληρότητα των χώρων αποθήκευσης πετρελαίου σε συνδυασμό με την πτώση της ζήτησης αλλά και αρκετά έντονες κερδοσκοπικές κινήσεις στις αγορές, οδηγούν, εκ νέου, σε ελεύθερη πτώση τον μαύρο χρυσό, με το αμερικανικό αργό (WTI) να βρίσκεται περισσότερο στο στόχαστρο. 

Οι επενδυτές φοβούνται ότι οι χώροι αποθήκευσης σε Cushing και Oklahoma θα φθάσουν πολύ σύντομα σε κορεσμό, με δεδομένο ότι τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου αυξήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στα 518,6 εκατ. βαρέλια, δηλαδή βρέθηκαν μία ανάσα από το ιστορικό υψηλό των 535 εκατ. βαρελιών που είχαν αγγίξει το 2017. 

Σαφώς υπάρχουν και αρκετές κερδοσκοπικές κινήσεις στις αγορές, γεγονός το οποίο αναγκάζει ακόμη και τους πιο έμπειρους αναλυτές στον πετρελαϊκό κλάδο να μην… τολμούν να δημοσιοποιήσουν εκτιμήσεις για το επίπεδο τιμής που μπορεί να διαμορφωθεί ο μαύρος χρυσός στο επόμενο διάστημα. 

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα το αμερικανικό αργό εμφάνισε συνολικές απώλειες 7%, ενώ το Brent υποχώρησε κατά 24%. 

Στη σημερινή συνεδρίαση το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου για το Brent υποχωρεί 3,75% στα 23,89 δολάρια το βαρέλι, με το αντίστοιχο συμβόλαιο για το αμερικανικό αργό να αποδυναμώνεται 15,8% στα 14,25 δολάρια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ και Κούβας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος της Κούβας προς Τραμπ: "Δεν δεχόμαστε υποδείξεις"

Ο Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ απέρριψε την απειλή του Τραμπ, τονίζοντας ότι η Κούβα είναι ανεξάρτητη και δεν δέχεται υποδείξεις, ενώ υπογράμμισε πως η χώρα του θα αμυνθεί απέναντι στις πιέσεις των ΗΠΑ ως το τέλος.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν τρεις ρωσικές πλατφόρμες στην Κασπία

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έπληξαν τρεις ρωσικές πετρελαϊκές πλατφόρμες στην Κασπία Θάλασσα, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιούνταν για στρατιωτικούς σκοπούς. Οι ζημιές από τα πλήγματα αξιολογούνται.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Διάταγμα Τραμπ για προστασία εσόδων πετρελαίου Βενεζουέλας

Ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε διάταγμα για να προστατεύσει τα έσοδα από το πετρέλαιο της Βενεζουέλας, διασφαλίζοντας ότι δεν θα κατασχεθούν ή εμπλακούν σε δικαστικές διαδικασίες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Ιρακινή πετρελαϊκή αντλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Συζητήσεις με Chevron για το πεδίο Δυτικό Κούρνα 2

Ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ δήλωσε πως διεξάγονται συνομιλίες με τη Chevron για το πεδίο Δυτικό Κούρνα 2 της Lukoil, ενώ Chevron και Exxon Mobil εξετάζουν προσφορές μετά τις αμερικανικές κυρώσεις στη ρωσική εταιρία.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Πιέζει πετρελαϊκές για επιστροφή στη Βενεζουέλα με ασφάλεια

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνάντησε στελέχη πετρελαϊκών κολοσσών, προτρέποντάς τους να επενδύσουν στα κοιτάσματα της Βενεζουέλας, διαβεβαιώνοντας για την ασφάλεια των επενδύσεων. Οι εταιρείες δηλώνουν έτοιμες για επενδύσεις άνω των 100 δισ. δολαρίων.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Απόπειρα σύλληψης του δεξαμενόπλοιου Olina στην Καραϊβική από τις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ επιχειρούν να κατασχέσουν το δεξαμενόπλοιο Olina στην Καραϊβική κοντά στο Τρινιντάντ, ως μέρος των προσπαθειών περιορισμού των εξαγωγών βενεζουελάνικου πετρελαίου. Το πλοίο είχε ψεύτικη σημαία και ο πομπός του δεν εκπέμπει εδώ και 52 μέρες.