ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
πτώση χρηματιστηρίου
Φωτο: Shutterstock

Πτωτικό κλίμα στο Χ.Α. με ισχυρές πιέσεις σε τράπεζες και blue chips

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη στο -1,18% και αυξημένες πιέσεις σε τράπεζες και blue chips. Αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα σε Alpha Bank, Eurobank, ΟΤΕ και Εθνική.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι τιμές των μετοχών υποχωρούν, ακολουθώντας το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές.

Τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν αρνητικά πρόσημα, επηρεασμένα από τη χθεσινή πτώση των δεικτών της Wall Street. Παρά τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της Nvidia, οι προσδοκίες για νέα μείωση των επιτοκίων από τη Fed τον Δεκέμβριο έχουν περιοριστεί.

Στις 13:00, ο Γενικός Δείκτης Τιμών βρισκόταν στις 2.032,22 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,18%. Ενδοσυνεδριακά, κατέγραψε χαμηλότερη τιμή στις 2.026,49 μονάδες, με απώλειες 1,45%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 81,67 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 1,22%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης καταγράφει πτώση 0,98%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, θετική πορεία σημειώνουν η Coca Cola HBC (+1,18%) και ο ΔΑΑ (+0,15%). Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές της Κύπρου (-2,23%), της Metlen (-1,91%), της Πειραιώς (-1,88%), της Τιτάν (-1,83%) και της Eurobank (-1,68%).

Σε ό,τι αφορά τον όγκο συναλλαγών, πρωταγωνιστούν η Alpha Bank με 2.050.804 μετοχές και η Eurobank με 1.761.139 μετοχές. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών συγκεντρώνουν ο OTE με 13,79 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 9,21 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, 17 μετοχές κινούνται ανοδικά, 87 πτωτικά και 10 παραμένουν αμετάβλητες. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της ΣΙΔΜΑ (+3,46%) και της Ανδρομέδα (+2,14%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές της Δρομέας (-7,30%) και της CPI (-3,36%).

Tην ίδια ώρα, το αρνητικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, αποτυπώνεται στην πτώση 0,63% που καταγράφει ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 στις 560,40 μονάδες, ενώ ο έτερος πανευρωπαϊκός δείκτης Eurostoxx 50 πέφτει κατά 0,97% στις 5.515,75 μονάδες.

Στις επί μέρους ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει πτώση 0,70% στις 23.144,13 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κινείται πτωτικά κατά 0,20% στις 7.964,84 μονάδες. Πίεση για τον FTSE 100 στο Λονδίνο στις 9.498,95 μονάδες με 0,30%.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη πέφτει κατά 1,36% στις 15.796,05 μονάδες, ενώ ο ΜΙΒ στο Μιλάνο καταγράφει πτώση 0,76% στις 42.593 μονάδες. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επενδύσεις στην Ελλάδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε χρηματοοικονομικό κέντρο για διεθνή funds

Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε νέο οικονομικό κέντρο, καθώς μεγάλοι διεθνείς διαχειριστές κεφαλαίων, όπως ο Κρις Ρόκος και οι εταιρείες Millennium και Veriton, μεταφέρουν φορολογική έδρα ή ανοίγουν γραφεία στην Αθήνα.
Μετοχές χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήρια: Ήπιες απώλειες στην Αθήνα – Πιέσεις στην Ευρώπη

Ήπιες πτωτικές τάσεις καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη στις 2.703,41 μονάδες και απώλειες 0,12%. Πτωτικά κινούνται και οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η άνοδος της τιμής του πετρελαίου εντείνει τις πιέσεις.
Πλοίο-Star Bulk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Star Bulk: Δημόσια πρόταση για εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο

Η Star Bulk Carriers ηγέτιδα στη μεταφορά ξηρού φορτίου, προχωρεί σε δημόσια προσφορά μετοχών στην Ελλάδα και εισαγωγή στη Euronext Athens, στοχεύοτας στην άντληση έως 112,2 εκατ. για αναβάθμιση στόλου.