ΓΔ: 2613.73 -0.03% Τζίρος: 242.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κατάστημα Πειραιώς τράπεζας
Φωτο: Piraeus Bank

Πειραιώς: Έσπασαν το φράγμα των 2 δισ. οι προσφορές για το πράσινο ομολογο

Πάνω από 2 δισ. ευρώ οι προσφορές για το senior prefered variable ομόλογο της Πειραιώς που έχει εξαετή διάρκεια και ημερομηνία λήξης στις 2 Δεκεμβρίου του 2031. Το επιτόκιο διαμορφώνεται στο 3,4%.

Έσπασε το φράγμα των 2 δισ. ευρώ η ζήτηση για το νέο πράσινο ομόλογο της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο βγήκε σήμερα στην αγορά, με στόχο την άντληση κεφαλαίων ύψους 500 εκατ. ευρώ. Αν και η αρχική εκτίμηση ήταν στις 125 μονάδες βάσεις, οι τωρινές εκτιμήσεις μιλούν για 98 μονάδες πάνω από το mid swap, με αποτέλεσμα το επιτόκιο να διαμορφώνεται περί το 3,4%.

Συγκεκριμένα, το ομόλογο είναι senior prefered variable με εξαετή διάρκεια και ημερομηνία λήξης τις 2 Δεκεμβρίου του 2031. Στόχος του ομολόγου, το οποίο έλαβε αξιολόγηση Baa2 από τη Moody’s, είναι να χρηματοδοτήσει τις πράσινες δραστηριότητες της τράπεζας όπως ανέφεραν αρμόδια στελέχη, καθώς και να ενισχύσει τη βάση του δείκτη MREL.

Το βιβλίο προσφορών τρέχουν  οι Barclays, Bofa, Commerzbank CA- CIB, Deutsche Bank ΙΜΙ- Intesa Sao Paolo.

Σημειώνεται πως η Πειραιώς τον Ιούνιο του 2025, είχε εκδώσει πράσινο ομόλογο Υψηλής Εξοφλητικής Προτεραιότητας, ύψους 500 εκατ. ευρώ, με απόδοση 3,140%, προσελκύοντας το ενδιαφέρον σημαντικού αριθμού θεσμικών επενδυτών.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου ο διεθνής Δείκτης MSCI αναβάθμισε την Αξιολόγηση της Πειραιώς για θέματα ESG από «AA» σε «AAA», η ανώτερη βαθμολογία που διατίθεται από τον MSCI για επιδόσεις σε θέματα βιωσιμότητας που αφορούν στο περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση.

Είναι η πρώτη φορά που ελληνική εταιρεία λαμβάνει την ανώτατη αυτή διάκριση, γεγονός που την καθιστά ηγέτιδα για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

DBRS
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η αξιολόγηση της DBRS, το θετικό vibe στη NY και το real estate Βακάκη

Σήμερα η αξιολόγηση των ελληνικών ομολόγων από την DBRS, το θετικό vibe στη NY, to black out της Google, νέες μπίζνες ρα ηλεκτρικά λεωφορεία, το λίφτινγκ στη Φοιτητική Εστία Αθηνών και οι κινήσεις της ΔΕΗ στις ΑΠΕ.
ΑΤΜ Τράπεζα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζες: Υψηλότεροι μισθοί και παροχές για προσέλκυση ταλαντούχων εργαζόμενων

Υψηλότερους μισθούς και παροχές προσφέρουν οι τράπεζες για προσέλκυση ταλαντούχων εργαζόμενων ηλικίας 20-40 ετών ώστε να καλύψουν αποτελεσματικότερα τις σύγχρονες ανάγκες της ψηφιακής εποχής.
Υποκαταστήματα ελληνικών τραπεζών
ΑΓΟΡΕΣ

Περιθώριο ανόδου έως +20% για τις μετοχές των τραπεζών «βλέπει» η Goldman Sachs

Η Goldman Sachs αναβαθμίζει τις τιμές-στόχους για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες μετά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου και «βλέπει» περιθώρια ανόδου έως 20% για Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς και Εθνική.