ΓΔ: 895.84 0.07% Τζίρος: 32.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:21:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Τράπεζες και ΔΕΗ βυθίζουν τον Γενικό Δείκτη

Σε πτωτική πορεία για ακόμη μια μέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών που βλέπει όλους τους δείκτες να είναι στο κόκκινο καθώς ΔΕΗ και Τράπεζες βυθίζουν τον Γενικό Δείκτη, ενώ η αξία των συναλλαγών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Σε πτωτική πορεία για ακόμη μια μέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών που βλέπει όλους τους δείκτες να είναι στο κόκκινο καθώς ΔΕΗ και Τράπεζες βυθίζουν τον Γενικό Δείκτη, ενώ η αξία των συναλλαγών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Στις 14:40 ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 855,84 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,56% με την αξία των συναλλαγών να βρίσκεται στα 22,71 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης καταγράφει «βουτιά» 1,49% με την ΔΕΗ να σημειώνει πτώση 3,66%, η Βιοχάλκο χάνει 3,01% , με την μετοχή της Jumbo να έχει πτώση 1,92% ενώ η Coca Cola καταγράφει απώλειες 1,24%. Μοναδική μετοχή σε άνοδο, αυτή της Μοτορ Οιλ με κέρδη 0,96%.

Ο τραπεζικός δείκτης «βυθίζεται» 2,97% με την μετοχή της Εθνικής να σημειώνει απώλειες 3,80%, η μετοχή της Attica Bank 3,30%, η Τράπεζα Πειραιώς 3,00%, η Eurobank 2,99% και Alpha Bank 2,94%.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημειώνει μεγάλη πτώση 1,93% με την μετοχή της ΑΒΑΞ να ξεχωρίζει αρνητικά με πτώση 4,48% και η Ιντρακόμ με 4,5%. Η μετοχή της Μαρφιν σημειώνει πτώση 3,93% και η Ιντραλοτ 2,40%. Σε θετικό πρόσημο βρίσκεται η Quest Συμμ. με κέρδη 1,23%, η Ικτίνος με κέρδη 0,79% και η Παπουτσάνης με κέρδη 0,90%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι στο ΧΑ με διπλασιασμό τιμών «βλέπει» Αμερικανός διαχειριστής

Μεγάλη άνοδο των ελληνικών μετοχών προβλέπει ο Αμερικανός διαχειριστής κεφαλαίων, Φίλιπ Ριντ, ιδρυτής του Helms Fund. Εκτιμά ότι είναι υποτιμημένες οι τράπεζες και η ΔΕΗ, ενώ αποδίδει εύσημα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Πρωταγωνίστριες οι τράπεζες στο ΧΑ, πέρασε στο «συν» ο Γ. Δείκτης

Πρώτες σε συναλλαγές και άνοδο οι τραπεζικές μετοχές, καθώς η αγορά αποτιμά τις αλλαγές για τον αναβαλλόμενο φόρο. Ξεπέρασε την αρχική αδυναμία ο Δείκτης, ελπίδες για ένατο συνεχές ανοδικό κλείσιμο.
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Σε διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές από την ΑΜΚ της Alpha Bank

««Είναι μία ημέρα – ορόσημο για την Alpha Bank. Πραγματοποιήσαμε επιτυχώς την πρώτη, αναπτυξιακού χαρακτήρα, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μετά το 2008», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Β. Ψάλτης.
Bank of America, BofA
ΑΓΟΡΕΣ

BofA: Στα ύψη οι τιμές στόχοι για τράπεζες, αισιοδοξία για NPE, κέρδη

Αύξηση 61% στην τιμή στόχο για την Alpha Bank και σύσταση αγοράς, διατηρείται το "buy" για Εθνική και Eurobank, περιθώρια ανόδου πάνω από 30%. Θετικές προβλέψεις για τη μείωση μη εξυπηρετούμενων δανείων και την αύξηση των κερδών.