Φωτο: Shutterstock

Τράπεζες και ΔΕΗ βυθίζουν τον Γενικό Δείκτη

Σε πτωτική πορεία για ακόμη μια μέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών που βλέπει όλους τους δείκτες να είναι στο κόκκινο καθώς ΔΕΗ και Τράπεζες βυθίζουν τον Γενικό Δείκτη, ενώ η αξία των συναλλαγών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Σε πτωτική πορεία για ακόμη μια μέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών που βλέπει όλους τους δείκτες να είναι στο κόκκινο καθώς ΔΕΗ και Τράπεζες βυθίζουν τον Γενικό Δείκτη, ενώ η αξία των συναλλαγών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Στις 14:40 ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 855,84 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,56% με την αξία των συναλλαγών να βρίσκεται στα 22,71 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης καταγράφει «βουτιά» 1,49% με την ΔΕΗ να σημειώνει πτώση 3,66%, η Βιοχάλκο χάνει 3,01% , με την μετοχή της Jumbo να έχει πτώση 1,92% ενώ η Coca Cola καταγράφει απώλειες 1,24%. Μοναδική μετοχή σε άνοδο, αυτή της Μοτορ Οιλ με κέρδη 0,96%.

Ο τραπεζικός δείκτης «βυθίζεται» 2,97% με την μετοχή της Εθνικής να σημειώνει απώλειες 3,80%, η μετοχή της Attica Bank 3,30%, η Τράπεζα Πειραιώς 3,00%, η Eurobank 2,99% και Alpha Bank 2,94%.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημειώνει μεγάλη πτώση 1,93% με την μετοχή της ΑΒΑΞ να ξεχωρίζει αρνητικά με πτώση 4,48% και η Ιντρακόμ με 4,5%. Η μετοχή της Μαρφιν σημειώνει πτώση 3,93% και η Ιντραλοτ 2,40%. Σε θετικό πρόσημο βρίσκεται η Quest Συμμ. με κέρδη 1,23%, η Ικτίνος με κέρδη 0,79% και η Παπουτσάνης με κέρδη 0,90%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι στο ΧΑ με διπλασιασμό τιμών «βλέπει» Αμερικανός διαχειριστής

Μεγάλη άνοδο των ελληνικών μετοχών προβλέπει ο Αμερικανός διαχειριστής κεφαλαίων, Φίλιπ Ριντ, ιδρυτής του Helms Fund. Εκτιμά ότι είναι υποτιμημένες οι τράπεζες και η ΔΕΗ, ενώ αποδίδει εύσημα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.
ΑΓΟΡΕΣ

Στον «μαύρο κύκνο» του χρηματιστηρίου αναδεικνύεται ο κορονοϊός

Με βάση τις εκτιμήσεις της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs η αρνητική επίδραση στις τράπεζες της Ευρώπης θα φθάσει στα 30 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3 δισ. ευρώ αφορούν τις ελληνικές τράπεζες.
ΑΓΟΡΕΣ

Στον... κατήφορο οι τραπεζικές μετοχές, πλησιάζουν σε διψήφιο ποσοστό πτώσης

Σε κακό διεθνές κλίμα, ο τραπεζικός δείκτης συνέχισε σήμερα την καθοδική του πορεία, με τις σωρευτικές απώλειες από την αρχή του έτους να ξεπερνούν το 9%. Υποτονικό αγοραστικό ενδιαφέρον, κάμψη του Δείκτη κατά 0,86%.