Φώτο: Μυτιληναίος

Edison: «Ανθεκτικός» στις προκλήσεις ο Όμιλος Μυτιληναίος, στα 12,5 ευρώ η τιμή στόχος

Ο οίκος επισημαίνει τις μεγάλες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει ο όμιλος και εκτιμά ότι τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων θα διαμορφωθούν το 2020 στα 282 εκατ.


Αντιμέτωπος με αρκετές προκλήσεις θα βρεθεί ο Όμιλος Μυτιληναίος στο επόμενο διάστημα, σαφώς λόγω των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού, στην παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα, αλλά διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να τις ξεπεράσει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, σύμφωνα με την Edison.

Όπως αναφέρει στην ανάλυσή της η Edison το 2020 θα είναι ένα δύσκολο έτος, αλλά ο ελληνικός όμιλος, βάσει και των μεγεθών του στο α' τρίμηνο, εμφανίζεται αρκετά ανθεκτικός, έχοντας δώσει έμφαση στην ορθή διαχείριση του κόστους λειτουργίας του. 

 

Αποτέλεσμα η Edison να εκτιμά ότι τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων θα διαμορφωθούν το 2020 στα 282 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη στα 133 εκατ. ευρώ, με τη μετοχή να μπορεί να κινηθεί μεταξύ 12,2 και 12,5 ευρώ, δηλαδή κατά 70% υψηλότερα σε σύγκριση με τρέχοντα επίπεδα. Τα έσοδα αναμένεται ότι θα φθάσουν φέτος στα 2.124 εκατ. ευρώ και το 2021 θα ανέλθουν στα 2.644 εκατ., ενώ το χρέος θα διαμορφωθεί το 2020 στα 528 εκατ. και το 2021 στα 612 εκατ. ευρώ. 

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την ελληνική εταιρεία είναι η εκτίμηση για σημαντική υποχώρηση στις τιμές των βασικών μετάλλων το επόμενο διάστημα, ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρξει και παροδική χαλάρωση στην αγορά ενέργειας και φυσικού αερίου. 

 

Όμως το 2021 εκτιμάται ότι η ανάκαμψη της οικονομίας θα οδηγήσει σε καλύτερη πορεία το σύνολο των κλάδων που δραστηριοποιείται η επιχείριση, στηρίζοντας και την αύξηση της κερδοφορίας. 

Στα θετικά για τον Όμιλο Μυτιληναίος έγκειται και η πρόσφατη απόφαση για πρόωρη αποπληρωμή ομολόγων και ως εκ τούτου η επιχείριση δεν αντιμετωπίζει καμία αποπληρωμή χρέους πριν από το 2024. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μυτιληναίος: Η σύμβαση με Gazprom ενισχύει την ανταγωνιστικότητα μας

«Η μακροχρόνια αυτή σύμβαση θα συμβάλει σημαντικά στη μέγιστη αποδοτικότητα των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της εταιρείας και των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας», τονίζει η Μυτιληναίος. 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άμεση απόσυρση έργων 100 εκατ. ευρώ ζητά η ΠΕΣΕΔΕ λόγω «φωτογραφικών» όρων

Η ΠΕΣΕΔΕ υπενθυμίζει την ανάγκη τήρησης των αρχών του ενωσιακού Δικαίου και ζητά «την τροποποίηση της διακήρυξης και τη διενέργεια ανοικτού δημόσιου διαγωνισμού χωρίς αποκλεισμούς».