ΓΔ: 788.46 -0.37% Τζίρος: 51.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Deutsche Bank: Σύσταση «buy» για Alpha Bank, θετικές προπτικές για Eurobank 

Εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών της Deutsche Bank ήταν τα μεγέθη α' τριμήνου των δύο ελληνικών τραπεζών, η πορεία των οποίων επηρεάστηκε από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία. 

Θετικά διακείμενη έταντι των ελληνικών τραπεζών εμφανίζεται η Deutsche Bank σε εκθεσή της για τις Alpha Bank και Eurobank, τους δύο ομίλους που «καλύπτει». 

Παρά το γεγονός ότι ο γερμανικός χρηματοπιστωτικός όμιλος προχωρά σε μείωση των τιμών - στόχων και για τις δύο τράπεζες, οι νέες εκτιμήσεις του παραμένουν πολύ υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα στα οποία διαπραγματεύονται οι δύο τραπεζικοί τίτλοι. 

Αναφορικά με την Alpha Bank ο γερμανικός όμιλος διατηρεί τη σύσταση «αγορά» («buy»), με τη νέα τιμή - στόχο να διαμορφώνεται στο 1,20 ευρώ (από 2,30 ευρώ πριν), τη στιγμή που η μετοχή διαπραγματεύται στο επίπεδο των 0,66 ευρώ. 

Για τη Eurobank παραμένει η σύσταση «διακράτηση» («hold»), με την τιμή - στόχο να διαμορφώνεται στα 0,68 ευρώ (απο 0,88 ευρώ πριν), ενώ σήμερα η τράπεζα διαπραγματεύεται στα 0,42 ευρώ. 

Αποτιμώντας τα μεγέθη α' τριμήνου της Alpha Bank, η Deutsche Bank τονίζει ότι ο βασικός δείκτης CET 1 διαμορφώνεται στο 14,1% καθιστώντας την τράπεζα αυτή με το καλύτερο κεφαλαιακό προφίλ μεταξύ των ανταγωνιστών της στην εγχώρια αγορά. 

Το βασικό σημείο στις ανακοινώσεις των δύο ελληνικών τραπεζών ήταν το επίπεδο των προβλέψεων αναφορικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας, με την Alpha Bank να επιλέγει να τις προσμετρήσει στο α' τρίμηνο, ενώ η Eurobank προτίμησε να περιμένει το β' τρίμηνο, στο οποίο εκτιμάται ότι η κατάσταση θα είναι πιο ξεκάθαρη. 

Παράλληλα η Deutsche Bank προχωρά σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη των δύο ελληνικών τραπεζών τόσο φέτος όσο και το 2021, εξαιτίας της πανδημίας, ενώ εκτιμά ότι θα υπάρξει σαφής βελτίωση της κερδοφορίας το 2022. Σε ό,τι αφορά την Eurobank, η μείωση οφείλεται στις υψηλότερες προβλέψεις για το 2021-2022.

Για την Alpha Bank αυξάνει τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα από τόκους (NII) για το 2020, εξαιτίας της ύπαρξης υψηλότερων όγκων, χαμηλότερου κόστους χρηματοδότησης και χαμηλότερων εξόδων για τα Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα (NPEs).

Επίσης, σύμφωνα με την ανάλυση, καλύτερες των εκτιμήσεων της Deutsche Bank ήταν οι επιδόσεις της Αlpha Bank στα έσοδα από προμήθειες, ενώ καλύτερα από τα αναμενόμενα ήταν και τα βασικά προ προβλέψεων κέρδη (PPI).

Για την Eurobank υποβαθμίζει της εκτιμήσεις της για τα NII κατά 1,5% το 2020 και 3% το 2021, λόγω της χαμηλότερης συνεισφορά των NPEs, ενώ μειώνει και τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα από προμήθειες κατά 4% για το 2020, λόγω των χαμηλότερων επιπέδων δραστηριότητας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

trapezes-banks
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με ισχυρή ρευστότητα απέναντι στις νέες προκλήσεις οι τράπεζες

Παρά τις ανησυχίες που υπάρχουν για τις επιπτώσεις από τις πληθωριστικές πιέσεις, οι τράπεζες βλέπουν με αισιοδοξία το 2023 καθώς δεν περιμένουν να βρεθούν σε μια νέα φάση μη εξυπηρετούμενων δανείων ενώ έχουν απομακρύνει και τα προβληματικά δάνεια.
ΑΓΟΡΕΣ

Deutsche Bank: Περιθώριο ανόδου έως 61% για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές

Ο γερμανικός χρηματοπιστωτικός όμιλος διατηρεί σύσταση «αγορά» για Alpha Bank, η οποία έχει και τα μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου και Εθνική Τράπεζα και σύσταση «διακράτηση» για Eurobank και Τρ. Πειραιώς.
Alpha Bank
ΑΓΟΡΕΣ

Αυξάνει την τιμή - στόχο για την μετοχή της Alpha Bank στα 1,6 ευρώ η JP Morgan

Οι ευοίωνες εκτιμήσεις για την τράπεζα στηρίζονται στα αποφασιστικά βήματα που λαμβάνει η διοίκηση με απώτερο στρατηγικό στόχο την απόδοση επί ιδίων κεφαλαίων της τάξης του 10% μέχρι το τέλος του 2023.