Ελληνικό Χρηματιστήριο

Μετρημένες πιέσεις για το Χρηματιστήριο 

Ήπια πτωτική κίνηση για τον Γενικό Δείκτη, με τις τράπεζες, πάντως, να παραμένουν σε αρνητική τροχιά και την υψηλή κεφαλαιοποίηση να είναι μοιρασμένη.


Συνεδρίαση χαμηλού επενδυτικού ενδιαφέροντες και εξαιρετικά μετρημένων κινήσεων είναι η σημερινή στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τους συμμετέχοντες να εμφανίζονται σχεδόν απόλυτα αναποφάσιστοι και να μην προχωρούν σε «γενναίες» κινήσεις είτε αγορών είτε πωλήσεων. 

Ακόμη και η έκθεση της ΤτΕ, στην οποία εκτιμά ότι η ύφεση το 2020 μπορεί να φθάσει έως και το 9,4% βάσει του δυσμενούς σεναρίου, δηλαδή αρκετά πιο υψηλά από το 8% που ανέμενε τον Απρίλιο, δεν φαίνεται να προκάλεσε κάποια διάθεση στους επενδυτές ούτε καν για.. πωλήσεις, γεγονός που ενισχύει την εικόνα μίας σχετικής αδιαφορίας στην αγορά. 

Ενδοσυνεδριακά ο Γενικός Δείκτης κατόρθωσε να «γυρίσει» έστω και οριακά θετικός, αλλά τελικά δεν διατήρησε τη θετική του πορεία, με αποτέλεσμα να υποχωρεί 0,45% στις 639,03 μονάδες. Στα 30,62 εκατ. η αξία των συναλλαγών, με 31 μετοχές να κινούνται ανοδικά, 61 πτωτικά και 10 παραμένουν αμετάβλητες. Στο -0,44% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ κατά το ίδιο ακριβώς ποσοστό υποχωρεί και ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης

Πτωτικά αν και με σαφή περιορισμό των απωλειών εξακολουθεί να κινείται ο τραπεζικός  δείκτης (-1,24%), ενώ μοιρασμένα είναι, πλέον, τα πρόσημα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει η Ελλάκτωρ (2,62%), ακολουθούμενη από τις Μυτιληναίος (1,88%) και ΕΥΔΑΠ (1,5%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση εμφανίζουν οι μετοχές των Τράπεζα Πειραιώς (-2,12%), Coca-Cola (-1,8%) και ΕΛΠΕ (-1,8%). 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ