Φωτο: Shutterstock

Με τα... φτερά της Boeing ανεβαίνει ψηλότερα Dow Jones

Ο δείκτης βρίσκει στήριξη από στη ισχυρή άνοδο που καταγράφει η μετοχή της Boeing, καθώς σήμερα ξεκινούν οι δοκιμαστικές πτήσεις των επισκευασμένων Boeing 737 Max. 

Κέρδη άνω των 300 μονάδων καταγράφει ο Dow Jones, στον απόηχο της πτώσης της περασμένης Παρασκευής και εν μέσω της επαναφοράς των φόβων για την πορεία της πανδημίας στις ΗΠΑ. Τον Dow Jones στηρίζει η άνοδος που καταγράφει η μετοχή της Boeing, καθώς σήμερα ξεκινούν οι δοκιμαστικές πτήσεις των επισκευασμένων Boeing 737 Max. 

Η επενδυτική όρεξη για ρίσκο φαίνεται να είναι περιορισμένη και ευρύτερα η αγορά βρίσκεται υπό πίεση καθώς τόσο την Παρασκευή όσο και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, που πλέουν χαρακτηρίζονται ως hot spots της πανδημίας, όπως η Φλόριντα, το Τέξας, η Αριζόνα και η Καλιφόρνια αναθεώρησαν τα σχέδιά τους για επανεκκίνηση της οικονομίας και επέβαλαν νέα περιοριστικά μέτρα, αναζωπυρώνοντας τους φόβους για το οικονομικό outlook. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,37%, σχεδόν 340 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 19 μονάδων ή 0,6%. Παράλληλα, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται 19 μονάδες ή 0,2%. 

Την Παρασκευή ο Dow έκλεισε με εβδομαδιαίες απώλειες 3,3%, χάνοντας 700 μονάδες μόνο την τελευταία μέρα της εβδομάδας, ενώ ο S&P 500 έχασε 2,9% και ο Nasdaq 1,9% για το σύνολο της εβδομάδας. 

Σημειώνεται πως αυτή η εβδομάδα θα είναι μικρότερη καθώς την Παρασκευή η Wall Street θα είναι κλειστή λόγω του εορτασμού της 4ης Ιουλίου. 

Ανάμεσα στις μετοχές που ενισχύονται, η Boeing καταγράφει άνοδο 5,6%, καθώς η εταιρεία αναμένεται να ξεκινήσει τις δοκιμαστικές πτήσεις των επισκευασμένων Boeing 737 Max σήμερα, με στόχο την επιστροφή των αεροσκαφών σε κανονική λειτουργία έως το τέλος του έτους. 

Παράλληλα, η μετοχή της Gilead Sciences ενισχύεται άνω του 2%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πως το φάρμακο κατά του κορονοϊού Remdesivir θα στοιχίζει 2.340 δολάρια για έναν κύκλο θεραπείας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Τα νέα για την αγορά εργασίας κινούν τη Wall Street, μικρή πτώση στις ευρωαγορές

Αισιοδοξία έφερε η είδηση για δημιουργία πάνω από 2,3 εκατ. θέσεων εργασίας τον Ιούνιο στις ΗΠΑ παρά τη γενικότερη ανησυχία για την εξάπλωση της πανδημίας και τις επιπτώσεις της στην οικονομία.