Χρηματιστήριο Αθηνών

Αδυναμία αντίδρασης στο Χρηματιστήριο

Δεν «κράτησε» η καλή πορεία των τραπεζικών τίτλων αλλά και εν γένει της υψηλής κεφαλαιοποίησης με το ελληνικό χρηματιστήριο να «γυρνά» σε αρνητική πορεία.

Λιγότερο από μισή ώρα διατηρήθηκε η προσπάθεια αντίδρασης της ελληνικής αγοράς, καθώς η αντιστροφή τάσεων στις τραπεζικές μετοχές, διέγραψε τα έστω και ισχνά αρχικά κέρδη που σημειώθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο Γενικός Δείκτης εμφάνισε συνολικές απώλειες 5,94%.

O Γενικός Δείκτης  διαμορφώνεται στις 633,28 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,41%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,27 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 41 μετοχές, 16 πτωτικά και έξι παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,50%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,04%. Οριακές διακυμάνσεις για τον τραπεζικό δείκτη με πτώση που φθάνει στο 0,08%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (+1,52%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+1,17%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (-4,7%), της Jumbo (-1,33%) και των ΕΛΠΕ (-1,18%).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ