Φώτο: Shutterstock

Κέρδη με ανύπαρκτο τζίρο για το Χρηματιστήριο 

Η θετική πορεία των τραπεζών αλλά και αρκετών μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης βοηθά την αγορά να διατηρήσει θετικό πρόσημο, με το ενδιαφέρον, όμως, να είναι υποτονικό. 

Ανοδικά αλλά με αξία συναλλαγών που δείχνει ότι οι επενδυτές, μάλλον, έφυγαν νωρίς για.. διακοπές κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο, σε μία ακόμη συνεδρίαση που αποδεικνύει το ιδιαίτερα χαμηλό ενδιαφέρον και τη διστακτικότητα που επικρατεί στην αγορά. 

Η άνοδος έρχεται μετά από αρκετές συνεδριάσεις ισχυρών πιέσεων, με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει κατά τη διάρκειά τους πτώση που ξεπέρασε το 5%, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται να κλείσει το α' εξάμηνο με απώλειες κοντά στο 30%, όντας η αγορά με τη χειρότερη πορεία, τουλάχιστον, μεταξύ αυτών της ευρωζώνης. 

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,73% στις 640,52 μονάδες, αν και ενδοσυνεδριακά έφθασε να υποχωρεί άνω του 0,6%, με την αξία, όμως, των συναλλαγών να φθάνει μόλις στα 14,48 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 49 μετοχές, 28 πτωτικά και 21 παραμένουν αμετάβλητες. Κέρδη 0,72% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ 0,5% υψηλότερα κινείται ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης

Αντιστροφή τάσεων και κάλυψη των αρχικών απωλειών για τον τραπεζικό δείκτη (+1,99%), με την Alpha Bank να ενισχύεται 1,49%, την Eurobank να εμφανίζει κέρδη 2,52%, την Εθνική Τράπεζα να έχει άνοδο 2,33% και την Τράπεζα Πειραιώς να κινείται 2,13% υψηλότερα.

Καλή εν γένει η εικόνα για την υψηλή κεφαλαιοποίηση, όπου πέραν των τραπεζών, τη μεγαλύτερη άνοδο εμφανίζουν οι μετοχές των ΔΕΗ (2,7%), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (2,18%) και ΑΔΜΗΕ (2%), ενώ τις ισχυρότερες απώλειες σημειώνουν οι τίτλοι των ΕΥΔΑΠ (-3,97%) και Fourlis (-1,86%).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ