ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Κέρδη με ανύπαρκτο τζίρο για το Χρηματιστήριο 

Η θετική πορεία των τραπεζών αλλά και αρκετών μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης βοηθά την αγορά να διατηρήσει θετικό πρόσημο, με το ενδιαφέρον, όμως, να είναι υποτονικό. 

Ανοδικά αλλά με αξία συναλλαγών που δείχνει ότι οι επενδυτές, μάλλον, έφυγαν νωρίς για.. διακοπές κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο, σε μία ακόμη συνεδρίαση που αποδεικνύει το ιδιαίτερα χαμηλό ενδιαφέρον και τη διστακτικότητα που επικρατεί στην αγορά. 

Η άνοδος έρχεται μετά από αρκετές συνεδριάσεις ισχυρών πιέσεων, με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει κατά τη διάρκειά τους πτώση που ξεπέρασε το 5%, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται να κλείσει το α' εξάμηνο με απώλειες κοντά στο 30%, όντας η αγορά με τη χειρότερη πορεία, τουλάχιστον, μεταξύ αυτών της ευρωζώνης. 

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,73% στις 640,52 μονάδες, αν και ενδοσυνεδριακά έφθασε να υποχωρεί άνω του 0,6%, με την αξία, όμως, των συναλλαγών να φθάνει μόλις στα 14,48 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 49 μετοχές, 28 πτωτικά και 21 παραμένουν αμετάβλητες. Κέρδη 0,72% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ 0,5% υψηλότερα κινείται ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης

Αντιστροφή τάσεων και κάλυψη των αρχικών απωλειών για τον τραπεζικό δείκτη (+1,99%), με την Alpha Bank να ενισχύεται 1,49%, την Eurobank να εμφανίζει κέρδη 2,52%, την Εθνική Τράπεζα να έχει άνοδο 2,33% και την Τράπεζα Πειραιώς να κινείται 2,13% υψηλότερα.

Καλή εν γένει η εικόνα για την υψηλή κεφαλαιοποίηση, όπου πέραν των τραπεζών, τη μεγαλύτερη άνοδο εμφανίζουν οι μετοχές των ΔΕΗ (2,7%), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (2,18%) και ΑΔΜΗΕ (2%), ενώ τις ισχυρότερες απώλειες σημειώνουν οι τίτλοι των ΕΥΔΑΠ (-3,97%) και Fourlis (-1,86%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ψηφιακή καινοτομία τεχνολογία
ΑΓΟΡΕΣ

Ποια είναι η Trek Development που κάνει ντεμπούτο στην ΕΝ.Α Plus στις 17/11

Η Trek Development, με ισχυρή παρουσία σε τεχνολογίες, ενέργεια και smart cities από το 1995, ενισχύει τη διεθνή της δραστηριότητα με νέο αναπτυξιακό πλάνο. Τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου ξεκινά η διαπραγμάτευση της μετοχής της στην ΕΝ.Α του ΧΑ.
Χρηματιστήριο
MARKET MAKER

Οι long είναι εδώ, το ράλι του ΑΔΜΗΕ, οι αυξήσεις στο νερό και οι τράπεζες

Δυνατή κίνηση το τελευταίο διάστημα από το ΧΑ αλλά και σνησυχία για τον κίνδυνο «ατυχήματος» στις ΗΠΑ στον τομέα της τεχνολογίας. Tεχνολογικές μετοχές δέχονται πιέσεις και η πορεία των ξένων αγορών μπορεί να μας επηρεάσει σήμερα.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Σκαρφαλώνει υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης, νέα κέρδη +1,04% και αυξημένο τζίρο

Στις 2.074,96 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης που ενισχύθηκε κατά 1,04%. Ο ενεργειακός κλάδος συνεχίζει να έχει αγοραστές και η ΔΕΗ καταγράφει νέα πολυετή υψηλά. Ώθηση στη μετοχή του ΑΔΜΗΕ, πτώση 3% για ΟΤΕ.
Χρηματιστήριο Αθηνών
ΑΓΟΡΕΣ

«Σκληρές μάχες» στη μετοχή της Metlen, ισχυρή αντίδραση σήμερα

Η μετοχή το προηγούμενο διάστημα λόγω δέχθηκε ισχυρές πιέσεις λόγω των φημών, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν, για έξοδο της μετοχής από τον MSCIGreece. Αντιδρά η αγορά μετά τις αγορές μετοχών από τον Ευάγγελο Μυτιληναίο.