Ελληνικό Χρηματιστήριο

Οριακές διακυμάνσεις για το Χρηματιστήριο 

Διαθέσεις σταθεροποίησης καταγράφονται στην ελληνική αγορά, με επιλεκτικές κινήσεις των επενδυτών στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και στασιμότητα για τις τραπεζικές μετοχές.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην ελληνική αγορά, με ιδιαίτερα ήπιες διακυμάνσεις, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να εμφανίζονται ιδιαίτερα διστακτικοί στο να προχωρήσουν σε «γενναίες» κινήσεις, είτε αφορούν αγορές είτε πωλήσεις μετοχών.

Η απουσία συνεδρίασης στη Wall Street και η χαλαρότητα που σημειώνεται στις ευρωπαϊκές αγορές μοιάζει να εισάγεται και στη Λεωφόρο Αθηνών, ενώ σαφώς η χθεσινή πολύ καλή πορεία για τον Γενικό Δείκτη δημιουργεί διαθέσεις και για επιλεκτική κατοχύρωση κερδών. 

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 662,16 μονάδες, με κέρδη της τάξης του 0,02%, με την αξία των συναλλαγών φθάνει 11,41 εκατ. ευρώ. Άνοδο σημειώνουν 38, πτώση 29 και εννέα παραμένουν αμετάβλητες. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 0,05%, ενώ ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 0,24%. 

Οριακά τα κέρδη, στο 0,5% για τον τραπεζικό δείκτη, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα για τους δείκτες Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+1,08%), με τις μεγαλύτερες πιέσεις να εμφανίζει ο δείκτης Ταξιδίων (-1,20%).

Στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζει αυτής της Lamda (2,24%), σε μία απόλυτη φυσιολογική εξέλιξη με δεδομένη και την έναρξη εργασιών στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, ενώ στο +2,47% ενισχύεται η Motor Oil. Οριακές πιέσεις ελαφρώς υψηλότερες από το 0,15% εμφανίζουν οι τραπεζικές μετοχές. 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ