Φωτο: Shutterstock

Κέρδη στη Wall, από ρεκόρ σε ρεκόρ ο Nasdaq

JPMorgan, Goldman Sachs, Citigroup και Wells Fargo στήριξαν την άνοδο του Dow, ενώ Netflix και Amazon οδήγησαν τον Nasdaq σε ένα ακόμη κλείσιμο - ρεκόρ.

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Παρασκευής οι δείκτες της Wall Street, έπειτα από τα θετικά νέα που προέκυψαν από το remdesivir, εν μέσω των νέων ρεκόρ αύξησης κρουσμάτων τόσο στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες και με στήριγμα τον τεχνολογικό κλάδο που οδηγεί τον Nasdaq από ρεκόρ σε ρεκόρ

Η Gilead Sciences ανακοίνωσε ότι το remdesivir σχετίστηκε «με βελτίωση στην κλινική ανάρρωση και μείωση κατά 62% του κινδύνου θνησιμότητας». Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech δήλωσε ότι το το υποψήφιο εμβόλιο της εταιρείας μπορεί να είναι έτοιμο για έγκριση έως τον Δεκέμβριο. 

Τα νέα της Gilead και της BioNTech ακολούθησαν μια νέα αύξηση στα κρούσματα του κορονοϊού στις ΗΠΑ, με πάνω από 63.000 νέα, σημειώνοντας ακόμα ένα ρεκόρ. Ο μέσος όρος των επτά ημερών της χώρας ανέρχεται πλέον σε 53.000.

Από την πλευρά του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε αύξηση - ρεκόρ των νέων κρουσμάτων παγκοσμίως, με 228.102 νέες μολύνσεις σε διάστημα 24 ωρών, σημείωσε ωστόσο πως είναι ακόμη δυνατό να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση

Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,4% ή 369 μονάδες κλείνοντας στις 26.075, ενώ ο S&P 500 κέρδισε 1%, 33 μονάδες και ανήλθε στις 3.185. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 70 μονάδων ή 0,7% ολοκληρώνοντας στις 10.617 μονάδες, σημειώνοντας το τρίτο κλείσιμο σε επίπεδο ρεκόρ. 

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ο Dow κέρδισε 0,9%, ενώ S&P 500 και Nasdaq 1,7% και 4% αντίστοιχα. Έως τώρα φέτος, ο Dow και ο S&P 500 έχουν χάσει 8,6% και 1,4%, ενώ αντίθετα ο Nasdaq έχει ενισχυθεί άνω του 18%.

Ακόμα ένα ρεκόρ κατέγραψε και η μετοχή της Netflix, καταγράφοντας κέρδη 8% στα 548,73 δολάρια. Εν αναμονή των αποτελεσμάτων του δευτέρου τριμήνου στις 16 Ιουλίου, η μετοχή ενισχύθηκε από τις προβλέψεις της Goldman Sachs για τιμή-στόχο 670 δολάρια και ράλι 30% τους επόμενους 12 μήνες. Μέσα στο 2020 η αξία της μετοχής έχει εκτοξευθεί 70%. 

Και η Amazon ανήλθε σε ιστορικό υψηλό, καθώς η Citi αύξηση την τιμή-στόχο της μετοχής της στα 3.550 δολάρια.

Η JPMorgan ηγήθηκε της ανόδου του Dow με κέρδη 5,4%, ενώ η Goldman Sachs εμφάνισε άνοδο 4,4%. Citigroup και Wells Fargo κατέγραψαν ράλι 6,4% και 5,9%, αντίστοιχα. Οι μεγάλες τράπεζες είναι σε αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τους την επόμενη εβδομάδα, σηματοδοτώντας την έναρξη της περιόδου ανακοίνωσης των εταιρικών μεγεθών. 

Ο χρυσός σημείωσε πτώση την Παρασκευή, αλλά διατηρήθηκε πάνω από τα 1.800 δολαρια, στην πέμπτη ανοδική του εβδομάδα. Το συμβόλαιο, παραδόσεως Αυγούστου, υποχώρησε 0,1% ή 1,9 σεντς στα 1.801,90 δολάρια ανά ουγγιά, καταγράφοντας στο σύνολο της εβδομάδας άνοδο 1,4%. Έως τώρα φέτος ο χρυσός έχει κερδίσει 18%. 

Το πετρέλαιο ενισχύθηκε άνω του 2%, έπειτα από την ανοδική αναθεώρηση της ζήτησης για το 202 από την International Energy Agency (IEA). Το WTI κέρδισε 2,3%, 93 σεντς, στα 40,55 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent ενισχύθηκε κατά 90 σεντς ή 2,2% στα 43,25 δολάρια το βαρέλι. 

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες ολοκλήρωσαν την εβδομάδα σε θετικό έδαφος, έπειτα από τα καλύτερα των προσδοκιών στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή σε Γαλλία και Ιταλία. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Απέτυχε πάλι η απόπειρα του S&P 500 για ρεκόρ

Παρά τα θετικά νέα για την ανεργία στις ΗΠΑ, η Wall Street έκλεισε σε αρνητικό έδαφος με τους επενδυτές να προχωρούν σε σίγουρες κινήσεις όσο καθυστερεί η συμφωνία για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.