Φώτο: Shutterstock

Διευρύνει τα κέρδη της η Wall Street παρά τις πιέσεις στην τεχνολογία 

Ξεπερνά το 1,5% η άνοδος για τον Dow Jones, με τους επενδυτές να προχωρούν σε κατοχύρωση κερδών στις τεχνολογικές μετοχές αλλά να επανατοποθετούνται σε ενεργειακό και βιομηχανικό κλάδο.

Σε πλήρη αντίθεση με άλλες αγορές οι επενδυτές στη Wall Street όταν προχωρούν σε κατοχύρωση κερδών, όπως συμβαίνει στη σημερινή συνεδρίαση με τις μετοχές υψηλής τεχνολογίας, φροντίζουν να τα επανατοποθετήσουν σε άλλους κλάδους. 

Αυτή ακριβώς η νοοτροπία, με σημαντική αύξηση των τοποθετήσεων σε μετοχές όπως αυτή της Caterpillar (+3,2%) αλλά και ενεργειακούς τίτλους όπως αυτοί των Exxon Mobil και Chevron, οι οποίοι ενισχύονται άνω του 2%, είναι που στηρίζει τη διεύρυνση κερδών για τους Dow Jones και S&P 500, αλλά και τη σταθεροποιητική στροφή για τον Nasdaq.

Κέρδη 423 μονάδων ή 1,62% για τον Dow Jones, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,74%, ενώ ο Nasdaq σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,04%, ενώ είχε φθάσει να υποχωρεί άνω του 0,8%. 

Οι τεχνολογικές μετοχές είναι αυτές που υποαποδίδουν, μετά βέβαια από ένα εντυπωσιακό ράλι μακράς διάρκειας, με αυτές των Amazon και Netflix να υποχωρούν άνω του 1% και την Alphabet να σημειώνει πτώση της τάξης του 0,4%. Υπενθυμίζεται ότι τα κέρδη για τον δείκτη Nasdaq έως τη χθεσινή συνεδρίαση είχαν ξεπεράσει το 10% από τις αρχές Ιουλίου.

Παράλληλα η προσοχή είναι σταθερά στραμμένη στις ανακοινώσεις οικονομικών μεγεθών β' τριμήνου, καθώς σήμερα έδωσαν στη δημοσιότητα τα μεγέθη τους οι JPMorgan, Wells Fargo και Citigroup. Εξ αυτών μόνο η JPMorgan φαίνεται να ικανοποίησε έστω και ελαφρώς τους επενδυτές με τη μετοχή της να ενισχύεται 0,47%. Στον αντίποδα διόλου ικανοποιημένοι δεν εμφανίζονται με τη Wells Fargo, καθώς ο τίτλος της υποχωρεί 4,9%, ενώ ανάλογη «αντιμετώπιση» έχει και η Citigroup με απώλειες που αγγίζουν το 3,4%. 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ