ΓΔ: 2612.15 -0.06% Τζίρος: 146.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:32:37
Χρηματιστήριο και νομίσματα
Φώτο: Shutterstock

Χρηματιστήριο Αθηνών: Χαμήλωσε ταχύτητα ο ΓΔ με οριακή πτώση 0,14%

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα κινείται η χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι τιμές των μετοχών απώλεσαν τα αρχικά ήπια κέρδη τους.

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα κινείται η αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς οι τιμές των μετοχών απώλεσαν τα αρχικά ήπια κέρδη τους, ενώ ανοδικά συνεχίζουν να κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστηρία, με τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου να υποχωρούν.

O Γενικός Δείκτης στις 15:15, διαμορφώνεται στις 2.611,96 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση κατά 0,15%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 2.622,97 μονάδες (+0,35%). Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 102,15 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,14%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,44%. 

Ο τραπεζικός δείκτης κινείται χαμηλότερα κατά -0,39% στις 3.050,79 μονάδες.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές των ΕΛΠΕ (+3,60%), της Aktor (+2,75%) και της Coca Cola HBC (+0,55%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (-0,68%), της Πειραιώς (-0,68%) και της Eurobank (-0,60%).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Bayll΄s Intralot και η Alpha Bank διακινώντας 2.707.839 και 2.499.708 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Alpha Bank με 11,72 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 10,22 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται 56 μετοχές, 49 πτωτικά και 17 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ξυλεμπορία (π) (+9,20%) και Λεβεντέρης (κ) (+7,97%). Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Μύλοι Σαραντόπουλος (-9,59%) και Τρία Άλφα (κ) (-9,57%)

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήρια: Οριακή πτώση 0,16% για τον Γενικό Δείκτη - Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη

Ήπιες απώλειες καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη στις 2.610,48 μονάδες, ενώ μικτή τάση επικρατεί στην Ευρώπη με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.