Φώτο: Pixabay

Κέρδη στη Wall Street εν αναμονή των αποφάσεων της Fed

Σε θετική πορεία κινείται η αμερικανική αγορά, περιμένοντας, κυρίως, τις δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ αμέσως μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αλλά και τις καταθέσεις των επικεφαλής των κορυφαίων αμερικανικών τεχνολογικών ομίλων, αναμένουν οι επενδυτές στη Wall Street, η οποία εμφανίζει ικανοποιητικά κέρδη.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 97 μονάδες ή 0,37%, με τον S&P 500 να εμφανίζει άνοδο της τάξης του 0,9% και τον Nasdaq να κινείται 0,99% υψηλότερα.

Η Fed ολοκληρώνει σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της, ενώ θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της Τζερόμ Πάουελ. Δεν αναμένεται η τράπεζα να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή των επιτοκίων, τα οποία, άλλωστε, βρίσκονται κοντά στο μηδέν, ενώ εκτιμάται ότι ο κ. Πάουελ θα επαναλάβει την ετοιμότητα της τράπεζας να στηρίξει με κάθε τρόπο την αμερικανική οικονομία, όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο.

Την ίδια ώρα οι επικεφαλής των Amazon, Apple, Facebook και Alphabet θα καταθέσουν ενώπιον της αντιμονοπωλιακής πολιτικής του Κογκρέσου, μετά από μια ετήσια έρευνα σχετικά με τις ανταγωνιστικές πρακτικές τους. 

Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές των μεγάλων τεχνολογικών ομίλων είναι τα «αστέρια» της Wall Street για το 2020. Οι Facebook και Alphabet έχουν ενισχυθεί 12% από την αρχή του έτους, η Amazon έχει εκτοξευθεί κατά 62,4% και η Apple έχει σημειώσει κέρδη της τάξης του 27%.

Ήπιες μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές

Μικτά πρόσημα εμφάνισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα εταιρικά αποτελέσματα, εν αναμονή των ανακοινώσεων της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.

Ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 υποχώρησε 0,06%. Ο DAX στη Γερμανία αποδυναμώθηκε 0,1%, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε μόλις 0,04 ενώ ο CAC 40 κινήθηκε στο +0,61%. Απώλειες 0,11% για τον ιταλικό FTSE MIB, πτώση 0,55% για τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35

Στα εταιρικά αποτελέσματα, η Deutsche Bank ανακοίνωσε περιορισμένες καθαρές ζημιές 77 εκατ. ευρώ το β' τρίμηνο, ενώ αύξησε τος προβλέψεις για πιστωτικές απώλειες. Η μετοχή της υποχώρησε 2,5%. 

Η Barclays παρουσίασε καθαρά κέρδη 695 εκατ. λιρών για το πρώτο εξάμηνο του 2020, ενώ αύξησε τις προβλέωεις της για τις ζημιές που συνδέονται με την πανδημία. Η μετοχή της  αποδυναμώθηκε άνω του 6%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ