Φώτο: ΑΠΕ

Εναλλαγές προσήμων πριν το κλείσιμο στο Χρηματιστήριο

Προσπάθεια του Γενικού Δείκτη για θετικό πρόσημο, με τον τζίρο να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα. 

Προσπάθεια να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση, την τελευταία αυτής της εβδομάδας καθώς και αυτού του μήνα, με θετικό πρόσημο κάνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον τζίρο να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα. 

Ο Γενικός Δείκτης έφθασε στο υψηλότερο σημείο ενδοσυνεδριακά νωρίς το πρωί, πλησιάζοντας τις 624 μονάδες, έκτοτε όμως γύρισε σε πτωτική τροχιά. Πλέον, υποχωρεί 0,25% στις 617 μονάδες, με τζίρο 32,31 εκατ. ευρώ. 

Με βάση τα δεδομένα ως τώρα ο Γενικός Δείκτης οδεύει σε απώλειες γύρω στο 4%. Όμως, το στοιχείο που προβληματίζει είναι οι κατά πολύ μεγαλύτερες απώλειες του τραπεζικού δείκτη, που φθάνουν στο 17% με βάση τις σημερινές τιμές.

Η έλλειψη ορατότητας για τις τράπεζες, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού φαίνεται ότι έχει αποθαρρύνει νέες τοποθετήσεις κεφαλαίων στον κλάδο από επενδυτικά χαρτοφυλάκια, καθώς ουδείς μπορεί με βεβαιότητα να προβλέψει πόσα νέα «κόκκινα» δάνεια θα δημιουργήσει η νέα κρίση, καθώς μάλιστα ένα μεγάλο ποσό δανείων, άνω των 20 δισ. ευρώ, έχουν περάσει σε αναστολή πληρωμής δόσεων και θα περάσουν αρκετοί μήνες μέχρι να γίνει σαφές πόσα εξ αυτών θα περάσουν στα καθυστερούμενα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ