ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ελληνικό Χρηματιστήριο

Συνεχίζεται το ανοδικό κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα καταγράφεται ανοδική κίνηση στην Λ. Αθηνών καθώς ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στα επίπεδα των 640 μονάδων με τον τζίρο ωστόσο να παραμένει χαμηλός.

Σε ανοδική τροχιά, για τρίτη συνεδρίαση, κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, πάνω από τα επίπεδα των 640 μονάδων.

O Γενικός Δείκτης στις 11:00, διαμορφώνεται στις 640,95 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,50%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 1,92 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,51%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,18%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΤΕ(+1,76%), της Τέρνα Ενεργειακή(+1,56%), της Aegean Airlines(+1,51%), των ΕΛΠΕ(+1,47%), της Τιτάν (+1,23%) και της Πειραιώς (+1,20%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco(-1,45%), της Μυτιληναίος(-0,25%) και της Σαράντης(-0,22%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+1,76%) και των Τροφίμων (+0,92%), ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών(-1,29%) και της Υγείας(-0,36%).

Ανοδικά κινούνται 34 μετοχές, 10 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Βιοκαρπέτ(κ) (+9,35%) και Κυριακούλης (+3,33%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΕΛΓΕΚΑ (-29,71%) και Εβροφάρμα (-6,89%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ψηφιακή καινοτομία τεχνολογία
ΑΓΟΡΕΣ

Ποια είναι η Trek Development που κάνει ντεμπούτο στην ΕΝ.Α Plus στις 17/11

Η Trek Development, με ισχυρή παρουσία σε τεχνολογίες, ενέργεια και smart cities από το 1995, ενισχύει τη διεθνή της δραστηριότητα με νέο αναπτυξιακό πλάνο. Τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου ξεκινά η διαπραγμάτευση της μετοχής της στην ΕΝ.Α του ΧΑ.
Χρηματιστήριο
MARKET MAKER

Οι long είναι εδώ, το ράλι του ΑΔΜΗΕ, οι αυξήσεις στο νερό και οι τράπεζες

Δυνατή κίνηση το τελευταίο διάστημα από το ΧΑ αλλά και σνησυχία για τον κίνδυνο «ατυχήματος» στις ΗΠΑ στον τομέα της τεχνολογίας. Tεχνολογικές μετοχές δέχονται πιέσεις και η πορεία των ξένων αγορών μπορεί να μας επηρεάσει σήμερα.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Σκαρφαλώνει υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης, νέα κέρδη +1,04% και αυξημένο τζίρο

Στις 2.074,96 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης που ενισχύθηκε κατά 1,04%. Ο ενεργειακός κλάδος συνεχίζει να έχει αγοραστές και η ΔΕΗ καταγράφει νέα πολυετή υψηλά. Ώθηση στη μετοχή του ΑΔΜΗΕ, πτώση 3% για ΟΤΕ.
Χρηματιστήριο Αθηνών
ΑΓΟΡΕΣ

«Σκληρές μάχες» στη μετοχή της Metlen, ισχυρή αντίδραση σήμερα

Η μετοχή το προηγούμενο διάστημα λόγω δέχθηκε ισχυρές πιέσεις λόγω των φημών, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν, για έξοδο της μετοχής από τον MSCIGreece. Αντιδρά η αγορά μετά τις αγορές μετοχών από τον Ευάγγελο Μυτιληναίο.