ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ελληνικό Χρηματιστήριο

Προσπάθεια σταθεροποίησης στο Χρηματιστήριο 

«Παγωμένη» παραμένει η ελληνική αγορά, μετά τις χθεσινές ρευστοποιήσεις, με τις τραπεζικές μετοχές να κινούνται με μεικτά πρόσημα.

Οριακές μεταβολές εμφανίζει η ελληνική αγορά, μετά τις ισχυρές πιέσεις της χθεσινής συνεδρίασης και ενώ το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. 

Μετά τις σημαντικές ρευστοποιήσεις, κυρίως για τις τραπεζικές μετοχές οι οποίες άλλωστε στήριξαν την άνοδο στις πρώτες τρεις συνεδριάσεις της τρέχουσας εβδομάδας, οι επενδυτές μοιάζει να επανεξετάζουν όλα τα μέχρι σήμερα δεδομένα για την οικονομία. 

Αρνητική επίδραση στην επενδυτική εμπιστοσύνη είχαν σαφώς και τα στοιχεία τα οποία ανακοίνωσε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος και βάσει των οποίων τα τουριστικά έσοδα «μηδενίστηκαν» τον Ιούνιο. Αν και αυτή η πορεία ήταν απόλυτα αναμενόμενη, καθώς κατά τη διάρκεια του Ιουνίου δεν είχαν «ανοίξει» οι διεθνείς πτήσεις από και προς τη χώρα μας, αποτελεί μία ένδειξη για τη συνολική πορεία του κλάδου για το φετινό καλοκαίρι. 

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 637,46 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,08%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,05 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 33 μετοχές, 27 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,18%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,26%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Motor Oil (+1,05%), της Jumbo (+0,39%) και του ΟΠΑΠ (+0,77%). Μεικτές τάσεις για τις τραπεζικές μετοχές, καθώς Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς παραμένουν πρακτικά αμετάβλητες, ενώ κέρδη 0,7% και 0,79% εμφανίζουν Εurobank και Εθνική αντίστοιχα.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ενέργειας (+0,82%) και Ταξιδιών (+0,9), ενώ στο +0,59% βρίσκεται ο τραπεζικός δείκτης.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ψηφιακή καινοτομία τεχνολογία
ΑΓΟΡΕΣ

Ποια είναι η Trek Development που κάνει ντεμπούτο στην ΕΝ.Α Plus στις 17/11

Η Trek Development, με ισχυρή παρουσία σε τεχνολογίες, ενέργεια και smart cities από το 1995, ενισχύει τη διεθνή της δραστηριότητα με νέο αναπτυξιακό πλάνο. Τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου ξεκινά η διαπραγμάτευση της μετοχής της στην ΕΝ.Α του ΧΑ.
Χρηματιστήριο
MARKET MAKER

Οι long είναι εδώ, το ράλι του ΑΔΜΗΕ, οι αυξήσεις στο νερό και οι τράπεζες

Δυνατή κίνηση το τελευταίο διάστημα από το ΧΑ αλλά και σνησυχία για τον κίνδυνο «ατυχήματος» στις ΗΠΑ στον τομέα της τεχνολογίας. Tεχνολογικές μετοχές δέχονται πιέσεις και η πορεία των ξένων αγορών μπορεί να μας επηρεάσει σήμερα.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Σκαρφαλώνει υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης, νέα κέρδη +1,04% και αυξημένο τζίρο

Στις 2.074,96 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης που ενισχύθηκε κατά 1,04%. Ο ενεργειακός κλάδος συνεχίζει να έχει αγοραστές και η ΔΕΗ καταγράφει νέα πολυετή υψηλά. Ώθηση στη μετοχή του ΑΔΜΗΕ, πτώση 3% για ΟΤΕ.
Χρηματιστήριο Αθηνών
ΑΓΟΡΕΣ

«Σκληρές μάχες» στη μετοχή της Metlen, ισχυρή αντίδραση σήμερα

Η μετοχή το προηγούμενο διάστημα λόγω δέχθηκε ισχυρές πιέσεις λόγω των φημών, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν, για έξοδο της μετοχής από τον MSCIGreece. Αντιδρά η αγορά μετά τις αγορές μετοχών από τον Ευάγγελο Μυτιληναίο.